VAR: Η δικογραφία στη Βουλή είναι μόνο η αρχή - Θέμα χρόνου να έσκαγε η ...βόμβα

-Το αίτημα για άρση της Βουλευτικής ασυλίας των Παππά, Βασιλειάδη από την εισαγγελία διαφθοράς, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι μόνο η αρχή.

Η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το VAR, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της Βουλευτικής ασυλίας του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και νυν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού και νυν πολιτευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Βασιλειάδη, σύμφωνα με νομικούς κύκλους είναι μόνο η αρχή. Για να φτάσει η δικογραφία στη Βουλή σημαίνει ότι η εισαγγελία διαφθοράς θεωρεί σημαντική την υπόθεση, άρα σειρά θα πάρουν κι άλλοι.
«Καυτό» ερώτημα της υπόθεσης του VAR που με απόφαση του κ. Παππά συμπεριλήφθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύστερα από συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών είναι γιατί ο ελληνικός λαός πλήρωσε 14 εκατ. ευρώ ενώ στη Γερμανία, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και όχι 14 όπως εδώ, κόστισε 5 εκατ. ευρώ. Αναμένεται η Βουλή να ζητήσει απαντήσεις, όπως και σε ένα άλλο «καυτό» θέμα που είναι το εξής: Πως είναι δυνατόν να μπει VAR χωρίς τη γραμμή οφσάιντ και τη γραμμή τέρματος, όπως στις άλλες χώρες του εξωτερικού; 
Όλα αυτά ξεκινούν από τη μηνυτήρια αναφορά του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Σύμφωνα με αυτή, εκτός από αναφορές σε «εγκληματική οργάνωση» περιλαμβάνει και αναφορές για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου και της ΕΠΟ, όπως και σε κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων. Συνεπώς, η εισαγγελία διαφθοράς έχει πολύ δουλειά.
Η είδηση για τη μηνυτήρια αναφορά έγινε γνωστή την 15η Ιανουαρίου και αιτία αποτελούν τα προκλητικά λάθη των διαιτητών Φωτιά (Πέλλας) και Ευαγγέλου (Αθηνών) που ήταν διαιτητής και VAR, αντίστοιχα, στο παιχνίδι της 16ης Αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στις 22 Δεκεμβρίου 2019, Βόλος-Ολυμπιακός 0-0. Η μηνυτήρια αναφορά του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού «περιλαμβάνει» συνολικά 16 άτομα. Άρα, εκτός από τους Παππά, Βασιλειάδη που η δικαιοσύνη ζητεί άρση της ασυλίας τους, στη μηνυτήρια αναφορά του Θεοδωρίδη, πληροφοριακά το αναφέρουμε, βρίσκονται και οι Γραμμένος, Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ, Κουκουλάκης, Φωτιάς, Ευαγγέλου, Ζαχαριάδης, Διαμαντόπουλος κτλ.