Οι δυο φορές που η ΚΕΔ βγήκε στη... σέντρα από τις FIFA, UEFA - Εβαλαν σφραγίδα αποτυχίας

Πως θα μείνει μια ΚΕΔ που και οι ίδιοι αποδοκίμαζαν και διακριτικά σταμάτησαν να την στηρίζουν; Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Περέιρα πήγαινε στα ΔΣ της ΕΠΟ για να επικυρώσουν εισηγήσεις του για σεμινάρια κτλ, ο Χούμπελ και ο Φούσεκ έμπαιναν μπροστά για να μη δεχθεί ερωτήσεις! Τόσο φόβο είχαν για τη διαιτησία, όπου έπρεπε να υπάρχει διαφάνεια. Όμως, και οι ίδιοι ήξεραν ότι ο Περέιρα τα είχε κάνει μαντάρα.
Αξέχαστο θα μείνει το δείπνο της 22ας Ιανουαρίου. Μετά τη συνάντηση των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζου, ο διευθυντής Ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ο ομόλογός του στη FIFA, Λούκα Νίκολα, όπως και το υπόλοιπο «τιμ» των ξένων παραγόντων είχαν συνάντηση με τους ξένους αρχιδιαιτητές Περέιρα, Μάριν και Λίντμπεργκ. Σε αυτή, απόντος του Χούμπελ, συζητήθηκε το «καυτό θέμα» της διαιτησίας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ξένοι της ΚΕΔ άκουσαν... γκάζια για την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία, τους ορισμούς, τα εξόφθαλμα λάθη, ακόμη και για τη χρήση του VAR, όπως και για την ασυλία που τυγχάνουν οι ρέφερι.
Οι Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Μάλιστα, ο Χούμπελ δεν είχε πάει στη συνάντηση, επειδή δεν ήθελε να τους δει, καθώς τον «άδειασαν», ορίζοντας τους Ευαγγέλου, Φωτιά, μετά από δυο αγωνιστικές.
Αυτή είναι η μια φορά που η ΚΕΔ βγήκε στη σέντρα. Η δεύτερη έχει σχέση με το... καπέλωμα, αν προτιμάτε την παρέμβαση των FIFA, UEFA για να έρθουν στην Ελλάδα περισσότεροι και καλύτεροι ξένοι διαιτητές. Αφενός οι ξένοι έβλεπαν την χαμηλή ποιότητα αυτών που έρχονταν αλλά και τα λάθη που έκαναν.