Η δέσμευση του Λάκοβιτς που παραμένει στον αέρα

Έμεινε στον αέρα η δέσμευση των FIFA, UEFA για παρεμβάσεις, προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο τέλος Ιανουαρίου, ο Διευθυντής των Εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα για τη συνάντηση των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου είχε δηλώσει: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και από εμάς (σ.σ. την UEFA) η υλοποίηση των πραγμάτων όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται», είχε υποσχεθεί ο Διευθυντής των Εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς στο τέλος Ιανουαρίου. Επίσης, δεν έλειψαν και οι αιχμές για την ΕΠΟ: «Και πρωτύτερα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα πως δεν υλοποιούμε, δεν εφαρμόζουμε πράγματα».
Μια που τα είπε, μια που τα ξέχασε. Αντί να πάρουν άμεσες αποφάσεις, τους βόλεψε το μνημόνιο που προέκυψε έναν μήνα αργότερα και τα ...φόρτωσαν εκεί.
Είναι η δεύτερη φορά που η FIFA, UEFA τα αφήνουν στον... αέρα. «H FIFA και η UEFA θα είναι παρούσες και μετά τις εκλογές», είχαν υποσχεθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ το 2017, όμως η «εξυγίανση» αλωνίζει.
Τότε, στη ΓΣ του 2017, ο Λάκοβιτς είχε χαρακτηρίσει ως πρόκληση να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη διαιτησία, κάτι που φυσικά δεν έγινε, και ιδού η χαρακτηριστική τοποθέτησή του: «Εάν ολοκληρώσουμε σήμερα με επιτυχία την πρώτη φάση (σ.σ. ήταν η ψήφισε του καταστατικού, το οποίο φυσικά πέρασε από τη ΓΣ) και καταφέρουμε να περάσουμε στη δεύτερη φάση η οποία, σας θυμίζω, αφορά στις εκλογές, τότε πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε με ειλικρίνεια για όλες τις σοβαρές προκλήσεις που είναι βαθιά ριζωμένες στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως οι στημένοι αγώνες, ο χουλιγκανισμός, τα ζητήματα ασφαλείας και, φυσικά, η διαιτησία».

Σχόλια