Η ΕΠΟ αδύναμος κρίκος του ποδοσφαίρου

-Κανείς δεν τους δίνει σημασία, με τελευταίο παράδειγμα την επιστολή των FIFA, UEFA.

Είναι ο απόλυτος ξεπεσμός της ΕΠΟ. Κανείς δεν τους δίνει σημασία, με τελευταίο παράδειγμα την επιστολή των FIFA, UEFA, με την οποία οι υπερκείμενες αρχές καθιστούν την Κυβέρνηση ισότιμο συνομιλητή της ομοσπονδίας! Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη κίνηση που δείχνει ότι η ΕΠΟ είναι ο αδύναμος κρίκος του ποδοσφαίρου.
Κανείς δεν δίνει σημασία στον Γραμμένο και στη διοίκησή του. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι φταίνε οι ίδιοι για την απαξίωσή της ΕΠΟ και για τα βήματα προς τα πίσω, αφού δεν υπάρχει ισονομία και ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες. Επίσης, αποτελεί κοινό μυστικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν, ότι οι μισοί παράγοντες της ΕΠΟ ανήκουν στο μπλοκ του νότου και οι μισοί σε αυτό του βορρά, που έχουν... άρωμα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.
Εμμέσως πλην σαφώς, οι διεθνείς ομοσπονδίες δέχονται ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο λόγω του κορωνοϊού. Σα να μην έφτανε αυτό επιβάλλουν στην ΕΠΟ να συνεργαστεί «άμεσα και εποικοδομητικά» με την Κυβέρνηση και παράλληλα ζητούν αλλαγές στην κατάσταση που επικρατεί εδώ, δηλαδή «επιβάλλουν» να φύγει το... τέρας της «εξυγίανσης», κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια της Κυβέρνησης, κάτι που παραδέχονται και οι FIFA, UEFA.
Ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν; Είναι αδιανόητο να ψηφίζουν για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μόνο παράγοντες των ποδοσφαιρικών ενώσεων, δηλαδή παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, και η ομοσπονδία όχι μόνο να συντηρείται από έσοδα που προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αλλά και να αποφασίζει για τις τύχες του! Πρέπει οι πρόεδροι των ΕΠΣ να μπουν στον πάγκο και να δοθεί περισσότερος χώρος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, η FIFA και η UEFA θέλουν να αποκτήσουν λόγο κι άλλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου (ο ΠΣΑΠ, η ομοσπονδία προπονητών, οι διαιτητές κτλ).
Εντάξει, δεν λείπει και το «ποίημα» περί ανεξαρτησίας της ΕΠΟ και ότι πρέπει να αποφασίζει μόνη της για θέματα που την αφορούν. Αν δεν υπήρχε ούτε αυτό, τότε έπρεπε να παραιτηθούν!  

Σχόλια