Η απόδειξη για τις ευθύνες της UEFA

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πλέον, έχουμε να κάνουμε με αποδείξεις, αν προτιμάτε με ενδείξεις, αν προτιμάτε με προκλήσεις ότι η UEFA έχει ευθύνη για όσα γίνονται στην Ελλάδα. Μέχρι και για τους ξένους διαιτητές οι οποίοι είναι χειρότεροι από τους Έλληνες «εξυγιαντές».
Η πρόκληση είναι διπλή. Για μια ακόμη φορά Ελληνας παρατηρητής, τώρα είναι ο Τριτσώνης, βαθμολογεί ρέφερι που σφύριξε ελληνικό ντέρμπι. Χώρια που ο Ισπανός Μαρτίνεθ πήρε ορισμό-βραβείο παρά τα λάθη του στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1. Είναι αδιανόητο να επιβραβεύεται το 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Πρόκειται για φοβερά και τρομερά πράγματα και δεν είναι η πρώτη φορά που Ελληνας διεθνής παρατηρητής βαθμολογεί ρέφερι που ήρθε στην Ελλάδα.
Ας θυμίσουμε την είδηση, παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά:
Την 1η Δεκεμβρίου ο Ισπανός διαιτητής Σάντσεθ Μαρτίνεθ ήρθε στην Ελλάδα και είχε μια σκανδαλωδώς κακή διαιτησία, μόνο με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Σα να μην έφτανε ο ορισμός-βραβείο από την UEFA στο παιχνίδι Γκλάντμπαχ-Μπασακσεχίρ για τους ομίλους του Europa League, αποκορύφωμα είναι και ο ορισμός του παρατηρητή διαιτησίας. Αυτός είναι το μέλος της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ο προηγούμενος ορισμός ήταν του Κουκουλάκη στον αγώνα Βαλένθια-Τσέλσι για να βαθμολογήσει τη διαιτησία του Γερμανού, Φέλιξ Σβάιερ. Ο συγκεκριμένος ρέφερι σφύριξε τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που έγινε τον περασμένο Μάιο και άφησε με παράπονα την ΑΕΚ επειδή δεν πήγε στο VAR να δει αν υπάρχει πέναλτι σε χέρι του Κάνιας.
Κι άλλες φορές στο παρελθόν στελέχη της ΚΕΔ, μέχρι και ο Μπίκας βαθμολόγησαν διαιτητές που έφεραν στην Ελλάδα για να σφυρίξουν ντέρμπι:
Ο Περέιρα και ο Μαρίν, σε διαφορετικούς αγώνες, βαθμολόγησαν τον Δανό Μάε που την προηγούμενη σεζόν σφύριξε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0, ο Μπίκας τον Γερμανό Σάσα Στέγκεμαν ο οποίος διαιτήτευσε το παιχνίδι Παναθηναίκός-Ολυμπιακός,
Όλα αυτά δείχνει ότι πρέπει να φύγει η ΚΕΔ των Περέιρα, Μαρίν κτλ...