Άρχισε το… γλέντι: Η FIFA ζητεί εξηγήσεις από ΕΠΟ και ΚΕΔ για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού


Ασυλία και ασυδοσία τέλος! Η αν προτιμάτε, όλα δείχνουν ότι αρχίζει να… ξηλώνεται το πουλόβερ της «εξυγίανσης».  Η FIFA ζητεί εξηγήσεις από ΕΠΟ και ΚΕΔ για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο ΔΣ ένας υπάλληλος της στήριξε τον Πορτογάλο, όμως θα πρέπει να έχει αρχίσει να ακούει τριγμούς στην καρέκλα του.
Και στη FIFA ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή με παρόμοιες καταγγελίες με αυτές με την επιστολή στον Αυγενάκη. Η επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία δεν διέρρευσε, όμως με αυτή στον Υφυπουργό Αθλητισμού παρουσιάζει αναλυτικά την πραγματική εικόνα του αθλήματος, αναφέρεται στη σήψη και στην απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα και επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της Ε.Π.Ο. για τη διαφθορά που κυριαρχεί, ειδικά στο χώρο της διαιτησίας.
-Καταγράφει αναλυτικά την τραγική οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ και τις δεκάδες εξυπηρετήσεις και διευθετήσεις μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα οποία δημοσίως ο Επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA κ. Χούμπελς χαρακτήρισε «μη ανεξάρτητα».
-Επίσης, υπογραμμίζει ότι έγιναν ρουσφετολογικές προσλήψεις με υπέρογκες αμοιβές με μοναδικό προσανατολισμό την εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ομάδων.
-Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός, αναδεικνύει την εγκαθίδρυση στη διαιτησία ενός συστήματος, που καταφανώς επιχειρεί να χειραγωγήσει αγώνες και αποτελέσματα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια συγκεκριμένα επιχειρηματικά – ποδοσφαιρικά συμφέροντα, κινείται με δύο μέτρα και δυο σταθμά.
-Αποκαλύπτεται «στην πράξη» με ποιες μεθόδους το σύστημα της ΚΕΔ/ΕΠΟ φροντίζει με κάθε τρόπο και με τη χρήση της σφυρίχτρας να διαμορφώνει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος με στόχο ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
 -Στην επιστολή υπάρχει σαφής αναφορά στη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων εναντίον αξιωματούχων της ΠΑΕ Ολυμπιακός.