Συμμαχία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κούγια κατά της αναδιάρθρωσης


Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης έκανε πρόταση στον Αλέξη Κούγια, ο οποίος στο παρελθόν ήταν στο τιμόνι του ΠΑΣ που υποβιβάστηκε, να στηρίξει την προσφυργή του «Αγιαξ της Ηπείρου» κατά της αναδιάρθρωσης, η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη (16/05) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ετσι προέκυψε συμμαχία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ κατά της αναδιάρθρωσης. Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έχει πάντα ιδιαίτερες σχέσεις με τον ΠΑΣ λόγω της παρουσίας του στην ομάδα στο παρελθόν και έτσι κι αλλιώς ήταν κατά της αναδιάρθρωσης όπως πάει να γίνει.
Πάντως, όπως σημειώνεται, αναγνωρίζει ότι το έργο της υπεράσπισης είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Αναλυτικά η ενημέρωση: «Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξιος Κούγιας, μαζί με τη δικηγόρο του "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ", κα Χρύσα Σεβαστοπούλου, θα υποστηρίξουν την προσφυγή του "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" κατά των αποφάσεων της SUPER LEAGUE και της ΕΠΟ όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Ο κ. Κούγιας δέχτηκε την πρόταση του κ. Χριστοβασίλη για να υποστηρίξει την προσφυγή σε ένα πολύ δύσκολο θέμα, το οποίο αφορά την αγωνιστική επιβίωση του "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ", και για λόγους συναισθηματικούς, αφού, όπως είναι γνωστό, ο κ. Κούγιας είχε βοηθήσει τον "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" επί 4 χρόνια για να αναγεννηθεί οικονομικά (υπήρχαν χρέη 14.000.000. ευρώ) και αγωνιστικά, αφού επί των ημερών του δημιουργήθηκε όλη η υποδομή, ώστε να δημιουργηθεί η τελευταία μεγάλη ομάδα του "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ", η οποία κατέκτησε 2 φορές την 5η θέση του πρωταθλήματος και αγωνίστηκε στην Ευρώπη.
Το έργο του κ. Κούγια και της κας Σεβαστοπούλου είναι ιδιαίτερα δύσκολο και με ιδιαίτερη πολιτική πίεση, αφού μόλις χθες στη Βουλή και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η τροπολογία Βασιλειάδη, αλλά οι νομικές προβλέψεις του ΚΑΠ είναι υπέρ των απόψεων της προσφυγής του "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ".
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κούγιας εξαρχής ήταν ο μόνος, ο οποίος ήταν κατά της αναδιαρθρώσεως των πρωταθλημάτων για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αφού είναι αδιανόητο το πρωτάθλημα της Super League να τελειώνει στις 15/2/2020 και να αγωνίζονται τώρα οι ιθύνοντες της Super League και της ΕΠΟ να αυξήσουν τις αγωνιστικές μέχρι το Μάιο με διάφορα τρικ.
Ο κ. Κούγιας και η ΑΕΛ έχουν εισηγηθεί στον κ. Βασιλειάδη συγκεκριμένο σχέδιο αναδιαρθρώσεως με κριτήρια, με την τήρηση των οποίων και μόνο θα είναι δυνατόν μια ποδοσφαιρική ομάδα να  μετατρέπεται από ερασιτεχνική σε επαγγελματική.
Αθήνα, 14/5/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας».