Ο πρόεδρος και ο …υπερπρόεδρος! - Ο Γραμμένος συνεχώς χάνει έδαφος

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι στην ΕΠΟ δημιουργείται δίδυμο του προέδρου της Ευάγγελου Γραμμένου με τον υπερσύμβουλο Πετρ Φούσεκ. Αποκορύφωμα αποτέλεσε ότι την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου πήγαν μαζί μέχρι και στη ΓΣ της UEFA, αν και ο δεύτερος δεν είχε καμία αρμοδιότητα, με βάση το καταστατικό, καθώς την ΕΠΟ εκπροσωπούσαν ο πρόεδρός της και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Αλέξης Δέδες.
Όμως, το ίδιο βιολί συνεχίζεται εδώ και καιρό. Τελευταία χαρακτηριστική απόδειξη ότι ο Φούσεκ έλαβε μέρος και σε τελευταία συνάντηση του Γραμμένου με τον Βασιλειάδη, όπου συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων. Από πού και ως πού ενδιαφέρει τη FIFA αν στην Superleague θα παίξουν 14 ή 16 ομάδες;
Ο Φούσεκ είναι Τσέχος, διαμένει μόνιμα στην Αθήνα από τα μέσα Ιουλίου, και παρουσιάστηκε ως «ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας», αν και πιο «λαϊκός» τίτλος είναι υπερσύμβουλος. Για αυτό το έστειλε η FIFA. Για να επιβλέπει. Όμως, κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο Τσέχος δεν έκανε, σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε μια ουσιαστική παρέμβαση στα θέματα της ομοσπονδίας.
«Θα εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο με μετρήσιμους στόχους για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ. Τη διαδικασία αυτή θα επιβλέψει ένας ανεξάρτητος ειδικός ο οποίος θα αποφασιστεί από τη FIFA και την UEFA. Ο ρόλος του ειδικού θα καθοριστεί σε ξεχωριστή σύμβαση που θα συνταχθεί από τη FIFA και την UEFA, αναμένεται δε να παραμείνει στην Ελλάδα για δώδεκα τουλάχιστον μήνες. Ο/Η ειδικός, από κοινού με την ΕΠΟ, πρέπει να παρουσιάσει το στρατηγικό πλάνο μαζί με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του, μέχρι την 15 Ιουλίου 2018», ανέφερε η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φατμά Σαμούρα για την περίπτωση του Φούσεκ.
Δεν αναφέρει στο ότι πρέπει να δίνει το παρών μέχρι και στα σεμινάρια διαιτησίας ή σε διάφορες συναντήσεις, με άλλους φορείς, που κάνει η ΕΠΟ. Τώρα, δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί σαν υπερπρόεδρος. Μπορεί να το θέλει η FIFA και να μην το ξέρουμε. Εκτός αν ο Γραμμένος τον θεωρεί απαραίτητο και δεν μπορεί να διοικήσει χωρίς τον Φούσεκ. Πάντως, ο υπερσύμβουλος αναδεικνύει την ανυπαρξία της διοίκησης της ΕΠΟ, ενώ, όλως τυχαίως, ούτε κι αυτός ξεφεύγει από τη φιλοσοφία της… εξυγίανσης, δεν θέλει να σπάσει… αβγά!!!