Η… παρωδία με τα λάθη: Τα βλέπουν, δεν τιμωρούν!


Το εντυπωσιακό με το σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών που έγινε στην Κατερίνη και σε σχέση με τα λάθη που προβλήθηκαν είναι το εξής: Η ΚΕΔ τα βλέπει, τα έδειξε άλλωστε, όμως το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν τιμωρήθηκαν οι διαιτητές που τα έκαναν! Πρόκειται για απίστευτο, όμως αληθινό! Είχαμε αμφιβολία μέχρι και αν βλέπουν τα λάθη.
Όλα αυτά τα έκαναν για να δείξουν ότι υπάρχει πρόοδος στη διαιτησία; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρχαν περιπτώσεις που ένας παρατηρητής, σύμφωνα με πληροφορίες, τιμωρούσε έναν διαιτητή, όμως η ΚΕΔ τού έδινε σερί ορισμό! Επίσης, έφτασαν στο σημείο να υποβαθμίσουν τους παρατηρητές, βγάζοντας ορισμούς Κυπέλλου, όπου έβαζαν ρέφερι που είχαν ορίσει στο πρωτάθλημα, πριν γίνουν οι αγώνες!
Μπορεί να αποκλείσει κάποιος ότι η ΚΕΔ ζητούσε να αλλάξουν μέχρι και εκθέσεις των παρατηρητών; Για αυτό έχει δικαίωμα, όμως δεν είναι σωστό. Θα μπορούσε, αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, να μην την λάβει υπόψη και να τιμωρήσει τον παρατηρητή.
Στο σεμινάριο προβλήθηκαν καμιά 30αριά φάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα που ο Περέιρα θα θεωρούσε "ρουφιάνους" όποιους τις …έδιναν!