«Βύθισαν» τα πάντα για να κάνουν το κανονικό


-Έπρεπε να φωνάζει όλος ο κόσμος για να φέρουν ξένους διαιτητές που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Σε… οριακό σημείο η ΚΕΔ άλλαξε τη φιλοσοφία της, αναφορικά με τις επιλογές των ξένων διαιτητών. Αρα, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εγκατέλειψαν τις λύσεις από το… πανέρι, φέρνοντας διαιτητές από το πάνω ράφι.
Οι φωνές κορυφώθηκαν με αφορμή τη διαιτησία του Δανού Τικγκάρντ στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν από πριν. Μέχρι και ο Χούμπελ έπαθε… πλάκα με την κακή διαιτησία του Ελβετού Ζακοτέ, ο οποίος αδίκησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (1-1) και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η δυσαρέσκεια του πρόεδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA είχε εκφραστεί μέσω διαρροής. Να μην ξεχνάμε και τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε και για την επιλογή του Δανού Κριστόφερσεν στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, επειδή λίγες μέρες νωρίτερα τον είχε βαθμολογήσει ο Τριτσώνης σε αγώνα του Europa League, ενώ ο ρέφερι άφησε με παράπονα τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
Εφόσον οι φωνές έγιναν… εκκωφαντικές, έφεραν τον Ισπανό Μανθάνο στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1, όσο και τον Γερμανό Στίλερ για το σημερινό ματς Ολυμπιακού-ΑΕΚ 4-1. Δηλαδή, στράφηκαν σε λύσεις από το πάνω ράφι.
Όμως, γιατί να φτάσουν στο …απροχώρητο για να κάνουν τα αυτονόητα; Ποια λογική είχε η επιλογή διαιτητών από το… πανέρι; Καθόλου τυχαίο ότι… εγκατέλειψαν τον Φινλανδό Νεβαλάιναν, με αποτέλεσμα να στραφούν στη λύση Στίλερ.