«Ανυπόστατες οι… εκλογές»


Παρουσία του Γιάννη Παπαδόπουλου εκδικάστηκε η προσφυγή της ΕΠΣ Καρδίτσας στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ!!!


Την… παρωδία που κάποιοι αποκάλεσαν Εκλογική Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια εκλογές ανέδειξε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Δημήτρης Γκαβέρας, καθώς δεν έγινε Εκλογική ΓΣ και εκλογές, δεδομένου ότι την 2α Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας είχε αρχικά ξυλοκοπηθεί και μετά συλληφθεί. Ο κ. Γκαβέρας και οι μάρτυρες αναφέρθηκαν «σε ανυπόστατες… εκλογές» και ταυτόχρονα ο πρώτος είχε επιδεικτικά στο έδρανό του τη σφραγίδα της ΕΠΣ Καρδίτσας!!! Αν η εκλογική ΓΣ και οι εκλογές ήταν νόμιμες, γιατί η σφραγίδα της Θεσσαλικής ένωσης ήταν στο έδρανο του δικηγόρου και όχι στα γραφεία της;
Εμμέσως πλην σαφώς, όπως σχολίασαν μετά κάποιοι παριστάμενοι, και η αντιπολίτευση παραδέχθηκε το κλίμα βίας που υπήρχε, κάνοντας την εξής ερώτηση σε μάρτυρα της πλευράς του Παλάσκα: «Γιατί φοβηθήκατε; Βγήκαν πιστόλια;»!!!
Ακόμη, η πλευρά της ΕΠΣ Καρδίτσας - η θητεία της διοίκησής της λήγει στο τέλος του μήνα- υποστήριξε ότι δεν ξεκίνησε ποτέ η Εκλογική Γενική Συνέλευση, καθώς δεν υπήρχαν εκπρόσωποι όλων των σωματείων στην αίθουσα. Παράλληλα, κατέθεσε ένσταση για αρκετά πληρεξούσια των πρόσθετων παρεμβάσεων, τονίζοντας ότι κάποια από αυτά δεν έχουν εξουσιοδοτήσεις από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων.
Ένα ακόμη στοιχείο, που αναφέρθηκε στην προσυγή, αφορά στον Ηλία Χατζή, ο οποίος ήταν γραμματέας της αποκαλούμενης από την αντιπολίτευση Εκλογικής ΓΣ, η οποία όπως αναφέραμε δεν ξεκίνησε ποτέ. Κατατέθηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δεν έχει στερηθεί την ιδιότητα του διαιτητή για μια πενταετία, άρα δεν μπορεί να συμμετάσχει στα κοινά του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ. Πιο συγκεκριμένα μέχρι το 2018 δεν είχε διαγραφεί από τα μητρώα της ΚΕΔ…
Το παρών στο Διαιτητικό Δικαστήριο, για την ακρίβεια στεκόταν στην πόρτα της εισόδου, έδωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ήταν και στη δήθεν Εκλογική ΓΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας, ενώ στις 25 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εδώ και δύο μήνες περίπου, διαμένουν μόνιμα σε μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, καταλαμβάνοντας δωμάτια και τον ημιώροφο για συναντήσεις, <<ψευτοπαράγοντες>> γυρολόγοι των πόλεων όπου διεξάγονται εκλογές των τοπικών ΕΠΣ, για να επηρεάσουν με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών προς όφελος των <<εργοδοτών τους>>. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ, συνεργάτη Προέδρου μεγάλης ΠΑΕ της Αθήνας»… Επίσης, τον κατηγόρησε ότι έκανε εισβολή «την ώρα του προγραμματισμένου Δ.Σ. με γελοίες προφάσεις και δικαιολογίες, προκειμένου να εμποδίσουν τη λήψη απόφασης για εκλογές, προφανώς γιατί δεν τους βγαίνουν τα νούμερα».
Αναφορικά με την τύχη της προσφυγής της ΕΠΣ Καρδίτσας, η οποία ζητεί να γίνουν εκλογές, απόφαση θα βγει από την Παρασκευή και μετά, δεδομένου πως από το Διαιτητικό Δικαστήριο δόθηκε διήμερη προθεσμία για να κατατεθούν υπομνήματα. Πάντως, εντύπωση προκάλεσε ότι οι ερωτήσεις της έδρας δεν ήταν το ίδιο σκληρές και προς τις δυο πλευρές.