ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Γιατρός αγώνα έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή



Να γιατί χρειάζονται οι γιατροί στα γήπεδα της Δωδεκανήσου

Τη ζωή του ποδοσφαιριστή της ΑΕ Λέρου, Λεωνίδα Ηλία, έσωσε στο προχθεσινό ντέρμπι της με τη Δόξα Καρδάμαινας ο γιατρός Χρήστος Ντεληγιώργης
www.rodiaki.gr

Τη λαχτάρα της ζωής τους πήραν την Κυριακή όσοι παρακολούθησαν το ντέρμπι κορυφής του ομίλου Νήσων της Β’ κατηγορίας ανάμεσα στην ΑΕ Λέρου και τη Δόξα Καρδάμαινας, βλέποντας σε φάση που διαδραματίστηκε γύρω στο 90’ τον ποδοσφαιριστή Λεωνίδα Ηλία της γηπεδούχου να πέφτει άσχημα στο έδαφος, μετά από διεκδίκηση σε εκτέλεση κόρνερ, να γυρίζει η γλώσσα του και να χάνει τις αισθήσεις του.
Ο 31χρονος αθλητής γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του γιατρού του αγώνα, Χρήστου Ντεληγιώργη, η άρτια επιστημονική κατάρτιση του οποίου, όπως και η εμπειρία του από την κάλυψη ποδοσφαιρικών συναντήσεων στην Αθήνα, αποδείχθηκε σωτήρια.
Οι άνθρωποι της ΑΕΛ ευχαριστούν από καρδιάς τον γιατρό, που όπως λένε, αποτελεί κόσμημα για το νησί τους, όπως και τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη, καθώς και τον Γ’ αντιπρόεδρό της Δήμο Λουιζίδη.
Ο πρώτος ανέλαβε δράση από την πρώτη στιγμή, κινητοποιώντας ταυτόχρονα τον μηχανισμό της ΕΠΟ, για την περίπτωση που χρειαζόταν η διακομιδή του Ηλία στην Αθήνα, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν δίπλα στον άτυχο ποδοσφαιριστή από την ώρα που προσγειώθηκε στη Ρόδο, με ελικόπτερο Super Puma. Ο Λεωνίδας Ηλίας υποβλήθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες ευτυχώς ήταν «καθαρές» και από χθες συνεχίζει να αναρρώνει στο σπίτι του στη Λέρο.
Για την ιστορία, η ΑΕΛ έφτασε στη νίκη με 2-1 με ανατροπή και ξέφυγε δύο βαθμούς από τη δεύτερη της βαθμολογίας ομάδα της Καρδάμαινας.
Οι ευχές της ΕΠΣΔ
Ανακοίνωση, μέσα από την οποία εκφράζει τις ευχές της στον Λεωνίδα Ηλία για ταχεία ανάρρωση, αλλά και υπενθυμίζει το πόσο σημαντική είναι η παρουσία γιατρού στα γήπεδα, εξέδωσε χθες Ένωση:
«Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, εύχονται στον ποδοσφαιριστή του Σωματείου «ΑΕ Λέρου», Λεωνίδα Ηλία, ταχεία ανάρρωση, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα της Β´ Κατηγορίας Όμιλος Νήσων «ΑΕ Λέρου-Δόξα Καρδάμαινας». Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον γιατρό του αγώνα για την άμεση του παρέμβαση, ώστε να  αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε με  ελικόπτερο Super Puma στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να περάσει από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κατά την άφιξη του ποδοσφαιριστή στη Ρόδο, δίπλα του ήταν ο Γ´ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Δημοσθένης Λουιζίδης.
Η απόφαση της Ένωσης, για υποχρεωτική παρουσία γιατρού και μόνο, στο γήπεδο με τον απαραίτητο πάντα εξοπλισμό- που για τέτοιου είδους περιστατικά η Ένωση είχε διαθέσει σε όλα τα σωματεία της δύναμης της- στάθηκε καθοριστική και σε αυτήν την περίπτωση».



Σχόλια