«Μπάζουν» οι ορισμοί των ξένων


-Η διαρροή ενός ορισμού, από άλλη πλευρά εκτός ΚΕΔ, ανέδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα και μόνη λύση είναι να γίνονται μέσω της FIFA

Μεγάλη ήττα για την ΚΕΔ αποτελεί η διαρροή, έστω και επισήμως από την ΠΟ Φινλανδίας, του ορισμού του Νεβαλάινεν στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ και όφειλαν να δώσουν εξηγήσεις. Όμως, το απέφυγαν και απλά προτίμησαν να τον αλλάξουν με τον Γερμανό Τομπίας Στίλερ.
Η διαρροή ενός ορισμού, από άλλη πλευρά εκτός ΚΕΔ, ανέδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα, ή για να …υπερβάλουμε και λίγο ανέδειξε τη …βλάβη του συστήματος. Αν προτιμάτε, «μπάζουν» οι ορισμοί.
Oι διαιτητές επιλέγονται (πόσες) μέρες νωρίτερα; Υπάρχει πιθανότητα ποιος ξένος ρέφερι θα σφυρίξει το τάδε ή το δείνα παιχνίδι να είναι προϊόν επιλεκτικής ενημέρωσης; Γιατί να μην ανακοινώνονται αμέσως; Ποιος ο λόγος;
Στο πρόσφατο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν στους διαιτητές και στους βοηθούς ότι οι ορισμοί δεν ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 13/01 αλλά την Πέμπτη 14/01 «για τεχνικούς λόγους» και διάβασαν μόνο ποιοι ορίστηκαν, όμως χωρίς να τους ανακοινώσουν τους αγώνες, κάτι που έγινε λίγη ώρα μετά.
Η ΚΕΔ δεν μπήκε ούτε στον κόπο να δικαιολογήσει πως η ΠΟ Φινλανδίας ανακοίνωσε τον Νεβαλάινεν και για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Κανονικά έπρεπε να το κάνει την ίδια στιγμή, να πάρει θέση. Όμως, το άφησαν και μετά αιφνιδίασαν με τον Στίλερ.
Το σωστό είναι οι ορισμοί των ξένων διαιτητών να γίνονται μέσω της FIFA. Όπως, και να ‘χει η ΚΕΔ απέδειξε ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε τα πιο απλά πράγματα.