Τα... θέματα των ορισμών


Μια έξω, μια μέσα
Οι ορισμοί για τους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Ο Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας) είχε οριστεί στο παιχνίδι της Τρίτης ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1, όμως λίγη ώρα μετά ο 33χρονος ρέφερι αντικαταστάθηκε «λόγω ασθένειας», όπως μας πληροφόρησε επίσημα η ΚΕΔ και το ματς στους «Ζωσιμάδες» σφύριξε ο Φωτιάς (Πέλλας). Παρότι ο Σκουλάς προέρχεται από ασθένεια την Τετάρτη έκανε δηλώσεις-μέλι για την… εξυγίανση, και την Πέμπτη ο Περέιρα τον όρισε στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ! 

Ούτε 40 μέρες
Στις 3 Δεκεμβρίου ο διαιτητής Τσαμούρης (Πειραιά), στο ματς της 12ης αγωνιστικής Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1, έκανε ένα λάθος που ντρόπιασε την εικόνα της διαιτησίας. Αναφερόμαστε στο βόλεϊ του Βιεϊρίνια στο 11’ που δεν έδωσε πέναλτι. Πως γίνεται να μην το είδε; Πρόκειται για λάθος από αυτά που σημαδεύουν την καριέρα ενός διαιτητή. Παρόλα αυτά, ο 30χρονος ρέφερι ορίστηκε στο σημερινό παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα. Κανονικά έπρεπε να πάει σπίτι του, όμως δεν τιμωρήθηκε ούτε 40 μέρες, ειδικότερα δυο αγωνιστικές πρωταθλήματος και δυο κυπέλλου.

Άλλα αντί άλλων
Την Τρίτη ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) είχε άριστη διαιτησία στο ματς Κυπέλλου, Ολυμπιακός-Ξάνθη 0-0. Για αυτό δυσφόρησε μέχρι και η προπαγάνδα της Θεσσαλονίκης. Ομως, ο Ζαχαριάδης δεν ορίστηκε την 16η αγωνιστική. Αντίθετα, μπήκε ο Κομίνης παρότι οι ορισμοί βγήκαν πριν το παιχνίδι Λαμία-Παναθηναϊκός 1-0. Γιατί ορίστηκε ένας διαιτητής που ο Περέιρα δεν ήξερε πως θα πάει και αγνοήθηκε ένας άλλος; Ο Κομίνης μπήκε για τρίτη φορά στον Πανιώνιο. Επίσης, ο βοηθός Φωτόπουλος (Αθηνών) θα έπαιρνε σερί ορισμό, στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη αν η φάση με το γκολ-οφσάιντ της ΑΕΚ επί του Κισσαμικού ήταν ανάποδα;