Η Σαμούρα γράφει, η ΚΕΔ… ξεγράφει, σκοτάδι υπάρχει!


-Αυτά που κάνουν δεν έχουν προηγούμενο, δεν ανακοινώνουν ούτε αποφάσεις. Παντού σκοτάδι!

 Υποτίθεται ότι οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ ήρθαν στην Ελλάδα, ως… σωτήρες, για να βελτιώσουν τη διαιτησία και δεν νομίζουμε πως μπήκαν για να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Αν αυτά γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, οι… εξυγιαντές θα είχαν ζητήσει να παρέμβει το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και ότι άλλο υπάρχει. Δεν εννοούμε μόνο τα ασύλληπτα λάθη που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα, όπως επίσης και την ασυλία χωρίς λογική που έχουν όσοι τα κάνουν, ειδικά αυτοί αδικούν τον Ολυμπιακό.
Η ΚΕΔ των τριών ξένων αρχιδιαιτητών τα… σπάει όλα, ξεπερνά κάθε όριο, με συνέπεια να βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχει βαθύ… σκοτάδι και χάος! Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν φτάσει σε σημείο να μην ανακοινώνουν επίσημα μέχρι και αποφάσεις που παίρνουν. Για παράδειγμα, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ποιοι έγιναν νέοι διεθνείς και το αποκορύφωμα είναι ότι κρατούν κρυφούς μέχρι και τους περιφερειάρχες εκπαίδευσης, για αυτούς ενημέρωσαν μόνο τις ενώσεις. Όμως, άλλο ενημέρωση, άλλο επίσημη ανακοίνωση. Το δεύτερο ισοδυναμεί με διαφάνεια, όλα τα υπόλοιπα είναι σκοτάδι ή αβάντες σε… εκλεκτούς.
Φοβούνται την κριτική; Πάντως, δεν ευσταθεί πως δεν νοιώθουν καλά με αυτά που κάνουν! Αν και διεθνείς ρέφερι έγιναν όσοι έκαναν λάθη και προκάλεσαν όπως οι Σκουλάς (Θεσσαλίας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Τζήλος (Λάρισας), μαζί με κάποιους βοηθούς που επίσης έδωσαν δικαιώματα. Αποφάσεις που δείχνουν και το χαμηλό επίπεδο της διαιτησίας.
Μεγάλα θέματα υπάρχουν και με τους περιφερειάρχες εκπαίδευσης. Οι περισσότεροι είναι πρώην ρέφερι, μέχρι και από τις χαμηλές κατηγορίες! Πως μπορούν να προσφέρουν αυτοί, όταν φαίνεται ξεκάθαρα πως μόνο κριτήριο αποτελούν οι δημόσιες σχέσεις και το… πόσο εξυγιαντές είναι!
Και μη χειρότερα δηλαδή…

Ορος για μη Grexit
Αντιγράφουμε μέρος της επιστολής που έστειλε η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φατμά Σαμούρα, τον περασμένο Μάιο στην ΕΠΟ, και μάλιστα ήταν μια από τις προϋποθέσεις για να αποφευχθεί το Grexit. Η FIFA παροτρύνει την ΕΠΟ να εφαρμόσει μια νέα εσωτερική, επικοινωνιακή πολιτική που θα στοχεύει στη διασφάλιση της διαφάνειας της ΕΠΟ καθώς και στο να αποφευχθεί το γεγονός ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσιεύουν εικασίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ. Αυτή η επικοινωνιακή πολιτική πρέπει να παρουσιαστεί προς έλεγχο μέχρι την 29 Ιουνίου 2018», ανέφερε η Σενεγαλέζα.
Μπορεί, και μάλιστα εγγράφως, η Σαμούρα να ζήτησε διαφάνεια, όμως στην ΚΕΔ και κατ’ επέκταση στην ΕΠΟ την… ξέγραψαν κανονικά. Αμφιβάλλουμε και αν παρουσίασαν πλάνο την 29η Ιουνίου! Φυσικά αυτό δεν έχει σχέση με τυχόν ευθύνες του γραφείου Τύπου της ΕΠΟ, καθώς βγάζει ό,τι του δίνει η ομοσπονδία ή η ΚΕΔ. Πάντως, οι εισηγήσεις της ΚΕΔ επικυρώθηκαν και από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, άρα τα πράγματα είναι χειρότερα! Παράλληλα αποτελεί και απόδειξη ότι δεν …υπάρχει FIFA, παρά κάνουν ό,τι θέλουν!

Ο… ειδικός επιβλέπων
«Θα εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο με μετρήσιμους στόχους για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ. Τη διαδικασία αυτή θα επιβλέψει ένας ανεξάρτητος ειδικός ο οποίος θα αποφασιστεί από τη FIFA και την UEFA», αναφέρει επίσης η Σαμούρα στην επιστολή της. Το γράφουμε για να γίνει αντιληπτό πως και ο Τσέχος Φούσεκ, αυτός είναι ο… επιβλέπων που ήρθε μετά, άρα κι αυτός έχει ευθύνη. Με την ευκαιρία δεν έχουμε δει ούτε βελτίωση της δομής της ομοσπονδίας από τον μόνιμο κάτοικο Αθηνών, με εξαίρεση τους κανόνες στο ντύσιμο!

Σχόλια