Ετσι «κοροϊδεύουν τον κόσμο» με τους ξένους διαιτητές


-Επρεπε να τους ορίζει η FIFA για να έχουν τον φόβο της τιμωρίας

Κι όμως οι ξένοι διαιτητές και βοηθοί που έρχονται για να σφυρίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουν τον φόβο της τιμωρίας. Μπορεί η ΚΕΔ ταυτόχρονα να ορίζει και παρατηρητές, εναλλάξ τους Μαρίν και Λίντμπεργκ, όμως οι εκθέσεις τους δεν έχουν το παραμικρό αντίκρισμα!
Ακόμη κι αν πρέπει να τιμωρηθεί ο Ελβετός Ζακοτέ, αν και σκανδαλωδώς δεν έχει τέτοιο θέμα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαρίν δεν του έβαλε χαμηλό βαθμό, πως θα τον τιμωρήσει η ΠΟ Ελβετίας; Τον έστειλε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ελληνικού πρωταθλήματος, θα τον τιμωρήσουν κιόλας;
Αυτό δεν αφορά μόνο τον Ζακοτέ, παρά και τους υπόλοιπους; Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί ο Ιταλός Ντοβέρι. Ηρθε τιμωρημένος από τη χώρα του, έδωσε δυο ανύπαρκτα πέναλτι στο Αρης-ΠΑΟΚ 1-2 στις 21/10 και στις 28/10 ορίστηκε Σασουόλο-Μπολόνια 2-2.
Αυτή που επέβαλε ξένους διαιτητές στη Superleague είναι η FIFA. Όμως, έπρεπε να τους ορίζει κιόλας. Τώρα «κοροϊδεύουν» τον κόσμο. Αφενός ο Περέιρα έχει δείξει ότι φέρνει ρέφερι χαμηλού επιπέδου, ούτε καν από την πρώτη κατηγορία της UEFA δεν μπορεί να βρει και από την ελίτ ούτε λόγος! Αφετέρου αν τους όριζε η FIFA θα έβαζε και ξένο παρατηρητή από άλλη χώρα, ώστε να λαμβάνει εκείνη τις εκθέσεις τους, προκειμένου οι ρέφερι να έχουν και τον φόβο της τιμωρίας τους. Παράλληλα, σημαντική παράμετρος αυτό, δεν θα έρχονταν κάποιοι απίθανοι και μάλιστα από χώρες όπως η Φινλανδία, η Δανία και η Ελβετία!
-Σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου οι διαιτητές δεν σφυρίζουν χωρίς απειλή τιμωρίας, γενικά χωρίς να κρίνονται! Ούτε στα τοπικά των ενώσεων δεν γίνονται αυτά, όπου οι διαιτητές τιμωρούνται! Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στη Superleague που είναι το κορυφαίο. Το συγκεκριμένο κενό μόνο η FIFA μπορεί να το καλύψει. Αλλωστε, το να μπαίνουν ξένοι ρέφερι σημαίνει ότι οι Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ έχουν αποτύχει.
-Μεγάλη απορία αποτελεί, εφόσον υπάρχει αυτό το κενό, να μην παρεμβαίνει η FIFA, ώστε να καλυφθεί. Αν ήταν στο χέρι του Περέιρα μπορεί να μην όριζε ξένους διαιτητές. Όμως, το επέβαλε τον περασμένο Μάιο η Σαμούρα, η γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με σχετική επιστολή της. Αν ισχύει αυτό, τότε πολύ δύσκολα θα βλέπαμε εισαγόμενους… εξυγιαντές. Το τελευταίο με αφορμή τον τρόπο που σφυρίζουν.