Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η ΑΕΚ, αφού την… έκαψε το βίντεο


-Τα αίσχη των οπαδών της, με τις βόμβες μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα κατά των αστυνομικών, προβλήθηκαν σε βίντεο στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, σκάνδαλο αν πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς
Καμία ελπίδα δεν υπάρχει για την ΑΕΚ μετά το βίντεο της αστυνομίας που προβλήθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, κατά την εκδίκαση της προσφυγής της. Η ΑΕΚ ζητεί πίσω τους τρεις βαθμούς, ενώ πρωτόδικα της επιβλήθηκε και ποινή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, όμως το νέο στοιχείο αποτελεί βίντεο της αστυνομίας, όπου φαίνονται ξεκάθαρα τα αίσχη των οπαδών της στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αρα, θα είναι σκάνδαλο αν αλλάξει η πρωτόδικη ποινή, ενώ η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Με δυο λόγια η υπόθεση εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για την ΑΕΚ. Το βίντεο της αστυνομίας προστέθηκε στο φάκελο της υπόθεσης και αποτελεί το νέο πάρα πολύ σοβαρό στοιχείο, άκρως επιβαρυντικό για αυτή. Για την ακρίβεια επιβαρυντικό και αναμφισβήτητο στοιχείο.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποί της (σ.σ. ο αντιπρόεδρος Μηνάς Λυσάνδρου και η δικηγόρος Ελλη Ρίζου) αντέδρασαν, με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όμως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να προβληθεί. Το συγκεκριμένο βίντεο επιβεβαιώνει την έκθεση της αστυνομίας η οποία γράφει:
«Περί ώρα 21.15 με τη λήξη του ημιχρόνου, τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ εξήλθαν από τις Θύρες 1 και 35 και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ κ.α. αντικείμενα.
Οι διμοιρίες προέβησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσω και κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους φιλάθλους προς τις κερκίδες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ δεν είχε να προσθέσει κανένα επιπλέον στοιχείο στην απολογία της, απλά, όπως και πρωτόδικα, αμφισβήτησε ότι τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, μέχρι και ότι αυτά έγιναν από οπαδούς της! Επίσης, αμφισβήτησε ότι η ρίψη βομβών μολοτόφ αποτελεί βιαιοπραγία και τη χαρακτήρισε ρίψη αντικειμένων, όπως και την εκτόξευση μαρμάρων και πετρών!!!