Εθνική… σφαγή στην ΕΠΟ


Όλα δείχνουν ότι στην ΕΠΟ θα προκύψει θέμα αλλαγής του Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία. Είναι αυτό που φοβόταν ο Γραμμένος και οι σύμβουλοι, δεδομένου του «εμφυλίου» ανάμεσα στα μπλοκ του νότου και το βορρά, αντίστοιχα, που στελεχώνουν το ΔΣ της ΕΠΟ σε… ανάμνηση της πρώην συμμαχίας ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και σε ανάμνηση της… εξυγίανσης.
Το θέμα του Σκίμπε θα συζητηθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ που θα γίνει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όμως, στην ομοσπονδία «σφάζονται» από τώρα. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν ο Γερμανός να φύγει άμεσα. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να μείνει μέχρι τα παιχνίδια του Νοεμβρίου με τη Φινλανδία και την Εσθονία εντός έδρας. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν ο διάδοχος του να είναι ξένος και οι άλλοι που θέλουν άμεσα. Γενικά δεν βγαίνει άκρη…
Όταν έγινε των… Τεμπών!
Το καλοκαίρι είχαν λήξει οι συμβάσεις των υπολοίπων ομοσπονδιακών. Επρόκειτο να ανανεωθούν στο ΔΣ της 26ης Ιουνίου, όμως στο «παρασυμβούλιο» που προηγήθηκε έγινε το… έλα να δεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε ακούστηκαν όχι μόνο εκφράσεις του στιλ «δεν θα περνάτε ούτε τα Τέμπη» και ταυτόχρονα από συγκεκριμένους παράγοντες υπήρξαν και προσωπικές επιθέσεις, με βαριές εκφράσεις, εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ, Ευαγγέλου Γραμμένου. Ο λόγος είναι ότι το μπλοκ του νότου διαφωνούσε με την εισήγηση της τεχνικής επιτροπής.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της «ωραίας ατμόσφαιρας», που θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ήταν η εισήγηση της τεχνικής επιτροπής για τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς να μην συζητηθεί στο ΔΣ της 26ης Ιουνίου, επειδή δεν επήλθε συμφωνία. Τελικά, με το πέρασμα του χρόνου επικράτησε ψυχραιμία και αποφάσεις για τους ομοσπονδιακούς, πλην Εθνικής ανδρών, πάρθηκαν σε επόμενο ΔΣ, συγκεκριμένα σε αυτό της 21ης Αυγούστου, μια συνεδρίαση που έγινε με την παρουσία του «ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα», Πετρ Φούσεκ.
Η επιφανειακή ηρεμία
Εκτοτε το μπλοκ του νότου φαίνεται πως προσπαθούσε να θολώσει τα νερά «για χάρη του προέδρου», όπως έλεγαν, όμως οι σχέσεις του Γραμμένου με κάποιους εξ αυτών δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ. Απλά, ερμηνεύτηκε ως κίνηση τακτικής για να μην ξεφύγει η κατάσταση, δεδομένου ότι υπάρχει η φημολογία ότι στην ΕΠΟ θα γίνουν εκλογές.  Όμως, το θέμα Σκίμπε, μένει, φεύγει, πότε θα φύγει, ποιος θα έρθει, ήρθε να πυροδοτήσει εκ νέου το κλίμα, με δεδομένο το κακό προηγούμενο…
Για αυτό και ο Γραμμένος καθυστερεί το ραντεβού με τον Γερμανό.