Ο Χιού Ντάλας, τα ταλέντα της Κύπρου και το απομακρυσμένο VAR


Απομακρυσμένο βλέπει το VAR για την Κύπρο ο Χιου Ντάλας

Οι εργασίες της Ημερίδας ΚΟΠ – ΕΑΚ άρχισαν με την ανάλυση των κανονισμών διαιτησίας από τον κ. Hugh Dallas, Διευθυντή Εκπαίδευσης Διαιτησίας.
Ο κ. Dallas τόνισε την ανάγκη για ορθή γνώση των κανονισμών διαιτησίας από όλους όσοι έχουν την ευθύνη ενημέρωσης του φίλαθλου κοινού.
Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ομοσπονδία για τη δημιουργία της Ακαδημίας Διαιτησίας.
«Είναι ένας σχεδιασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη και τον οποίο μου ζήτησε να αναπτύξω ο Πρόεδρος της ΚΟΠ. Στόχος μας είναι να πάμε στα Σχολεία, στα Πανεπιστήμια και να προσελκύσουμε νεαρά άτομα με φιλοδοξίες και να τα φέρουμε στη διαιτησία.
Είμαστε ένα μικρό νησί και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ταλέντα και στη διαιτησία και να τα αναπτύξουμε. Είναι μια καινούργια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με το Σάββα Κωνσταντίνου, τον Κώστα Θεοδότου, τον Κώστα Καπιτανή και το Μιχάλη Αργυρού και είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρει αποτελέσματα.

Η διαιτησία στην Κύπρο θα μπει σε νέα βάση και η αρχή ήδη έγινε με τις μικρές κατηγορίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Dallas.

Παράλληλα, παρουσίασε επιμορφωτικές φάσεις από διεθνείς αγώνες και έγινε επεξήγηση για τον τρόπο χειρισμού τους από τους διαιτητές.
«Τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Χανς Ρέικβαρτ παρακολουθούμε όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο, τόσο από το γήπεδο ή διαδικτυακά.
Επίσης, είμαστε σε επικοινωνία με τους παρατηρητές και έχουμε ξεκάθαρη άποψη για όλους τους αγώνες. Μαζεύουμε διάφορες φάσεις που χρίζουν ανάλυσης και τις αναλύουμε κάθε μήνα στις συναντήσεις μας με τους διαιτητές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Dallas.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του κ. Dallas και των αθλητικών συντακτών. Σε ερώτηση για το VAR στην Κύπρου είπε: «Φαντάζει πολύ μακρινό για τα Κυπριακά δεδομένα».
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
balla.com.cy