Ορισμός για… κλάματα


-Ανάλυση: Ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι, αν και είναι 41χρονών, είναι άπειρος στην Ευρώπη και τρίτο όνομα στη χώρα του
Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε η UEFA στους ορισμούς του Europa League όσον αφορά στους αγώνες του Ολυμπιακού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη διαιτησία του απίθανου Σλοβένου Σλάτκο Βίνσιτς στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με την Μπέρνλι. Το λιγότερο προβληματικός είναι και ο ορισμός του Πολωνού Ντάνιελ Στεφάνσκι για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο ματς Ολυμπιακός-Μπέτις.
Ο Στεφάνσκι, αν και 41 ετών, αν και διεθνής από το 2013, δεν είναι καθόλου έμπειρος. Απόδειξη ότι για πρώτη φορά πέρσι ξεκίνησε να σφυρίζει συστηματικά αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League, «φτάνοντας» μέχρι τη φάση των «32». Πιο συγκεκριμένα σφύριξε Μπάτε-Αρσεναλ 1-2, Σκεντερμπέου-Παρτιζάν 0-0, Ρόζενμποργκ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1 και για τους «32» τον αγώνα Ντόρτμουντι-Αταλάντα 3-2. Επίσης, για τα περσινά πλέι οφ διαιτήτευσε Φενερμπαξέ-Βαρντάρ 1-2 και για τα φετινά το παιχνίδι Ρέιτζερς-ΟΥΦΑ 1-0.
Η Σοσιεδάδ είναι η μόνη ισπανική ομάδα που διαιτήτευσε. Και μόνο από τα προαναφερόμενα στατιστικά βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν είναι «εδράκιας». Επίσης, σε 37 διεθνείς αγώνες του έχει καταλογίσει οκτώ πέναλτι, τα έξι σε βάρος των γηπεδούχων. Σε βάρος των γηπεδούχων ήταν και οι πέντε από τις εννέα κόκκινες που έδειξε, ενώ ο μέσος όρος του στις κίτρινες είναι 3.84 ανά παιχνίδι, άρα επιτρέπει το σκληρό παιχνίδι.
Ο Στεφάνσκι είναι τρίτο όνομα στην Πολωνία, πίσω από τον Σιμόν Μαρτσίνιακ που ανήκει στην ελίτ κατηγορία της UEFA και τον Πάβελ Γκιλ, με τον οποίο «συγκατοικεί» στην πρώτη κατηγορία, και είναι ο τελευταίος Πολωνός που σφύριξε παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», πιο συγκεκριμένα Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1 στις 29/09/2016 για τους ομίλους του Europa League.
Μαυροβούνιος!
Την διαιτησία του Ντάνιελ Στεφάνσκι θα βαθμολογήσει ο Μαυροβούνιος, Γκόραν Μιχάλεβιτς, ενώ ο παρατηρητής αγώνα θα είναι ο Χοσέ Γκιγιέρμε Αγκουιάρ. Βοηθοί του Στεφάνσκι θα είναι οι Μάρτσιν Μπόνιεκ, Νταβίντ Γκολίς, τέταρτος ο Κριστόφ Μάιρμους και επιπρόσθετοι οι Μπαρτζόφ Φρανκόφσκι, Ζμπίγμπι Ντομπρίνιν. Εχουν γίνει αλλαγές στη διαιτητική του ομάδα, άπαντες Πολωνοί, καθώς σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Γιακούμπικ, με τον οποίο ήταν μαζί στο Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός. Ένα θέμα είναι γιατί ο παρατηρητής αγώνα είναι από την Πορτογαλία…