Εχει σημασία η κατηγορία που θα ανήκει ο ξένος


-Αν με τρεις ξένους αρχιδιαιτητές δεν μπορούν να βρουν ρέφερι της ελίτ, τότε θα πρέπει να παραιτηθούν
 «Δύναται να χρησιμοποιούνται διαιτητές από το εξωτερικό σε αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από την ΚΕΔ», αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 50 σχετικού με τους ορισμούς των διαιτητών. Είναι μια διάταξη που επέβαλε η FIFA στους Περέιρα, Μαρίν και νομίζουν ότι τους λύνει τα χέρια ενόψει των ντέρμπι, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ενώ ακολουθούν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός.
Όμως, οι ξένοι αρχιδιαιτητές δεν λαμβάνουν υπόψη πως ορισμός σημαίνει ευθύνη, άρα πρέπει να επιλέξουν αυτόν που θεωρούν κατάλληλο για να βγάλει το ματς και επίσης να ενημερωθούν αν βρίσκεται σε αγωνιστική φόρμα. Οι ξένοι ρέφερι αποκλείεται να είναι χειρότεροι από τους Ελληνες, όμως θα πρέπει να είναι ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της UEFA, δηλαδή να σφυρίζουν στους ομίλους του Champions League. Αν οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές (Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ) δεν μπορούν να βρουν τους κατάλληλους, τότε είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να παραιτηθούν για να έρθουν άλλοι που θα μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλά και να αξίζουν τις, όπως φημολογείται, υψηλές αμοιβές.
Επειδή ΚΕΔ με έξοδα τουλάχιστον 60.000 το μήνα και με διαιτησίες επιπέδου… ταμ ταμ δεν πάνε μαζί…
Στην ΕΠΟ καλό είναι να προσέξουν και ποιοι θα συνοδεύουν τις ξένες διαιτητικές ομάδες. Αλλωστε, η… εξυγίανση είναι «πεθαμένη» υπόθεση και πρόκειται για καθεστώς που καταρρέει…