Στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας "κλείδωσε" ο Γιώργος Βασιλειάδης


- Η παρουσία του δεν αναμένεται να γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την πλευρά των βουλευτών του κόμματος στο νομό, ούτε από όσους προσβλέπουν σε μια θέση υποψηφίου
Στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας "κλείδωσε" ο Γιώργος Βασιλειάδης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΗΓΗ: www.tempo24.gr
O υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει πυκνώσει τόσο πολύ τις επισκέψεις του στην Αχαΐα, που πολλοί παίρνουν εδώ και καιρό όρκο ότι οι σχέσεις του με την περιοχή, ξεφεύγουν από αυτό καθεαυτό το ενδιαφέρον του για τους Παράκτιους Μεσογειακούς και «εισβάλλουν» σε άλλα πεδία στο βάθος των οποίων διαγράφεται η κεντρική πολιτική σκηνή.
Όπως λένε οι πληροφορίες μας, καθόλου τυχαία δεν έχει δημιουργηθεί αυτή η αίσθηση, περί έμμεσης πλην σαφούς πολιτογράφησης Βασιλειάδη ως… Πατρινού.
Η θέση του κ. Βασιλειάδη στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας έχει κλειδώσει και ήδη ο υφυπουργός κινείται στην κατεύθυνση της στήριξης και προώθησης της υποψηφιότητάς του στην κοινωνία, έχοντας επαφές με στελέχη και πρόσωπα όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, με τα οποία διατηρεί σχέσεις εμπιστοσύνης και με τα οποία συνομιλεί εδώ και καιρό από τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, τομέα που του έχει δώσει τη δυνατότητα διείσδυσης σε μια μεγάλη «δεξαμενή» ψήφων.
Οι σχέσεις του με την Παναχαϊκή, τον Απόλλωνα, τον Προμηθέα, αλλά και την ΕΠΣΑ Αχαΐας, είναι σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ενώ η συνεργασία του με την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων, η οποία εκπροσωπείται από ένα μεγάλο φάσμα φορέων, κάνει ακόμη πιο ευρύ τον κύκλο των επαφών του οι οποίες πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται.
Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε το ψυχολογικό αβαντάζ της ταύτισης του ονόματός του με μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση για την πόλη, τη μεγαλύτερη που φιλοξενεί η χώρα τα τελευταία χρόνια, τότε γίνεται σαφές, ότι η υποψηφιότητα Βασιλειάδη έχει εν πολλοίς «κλειδωμένη» και την επιτυχία της.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο υφυπουργός, πέρα από την Πάτρα, διατηρεί ισχυρά ερείσματα και στην Αιγιάλεια, όπου επίσης πυκνώνει τις επαφές του το τελευταίο διάστημα.
Δεν είναι όμως μόνο η επιθυμία Βασιλειάδη να πολιτευτεί στην Αχαΐα. Είναι και η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο με ένα κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής σε έναν νομό ο οποίος στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είχε δώσει ένα μεγάλο ποσοστό στο κυβερνών κόμμα, στο πλαίσιο μιας εντυπωσιακής μετακίνησης ψηφοφόρων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Είναι λογικό λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη διατήρηση των ποσοστών του στην περιοχή και δι αυτού την κατοχύρωσή του ως κεντροαριστερού πόλου, εμποδίζοντας τις διαρροές προς το χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ., τον επαναπατρισμό δηλαδή των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο μάχονται τα στελέχη του Κινήματος.
Η παρουσία Βασιλειάδη στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας δεν αναμένεται να γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την πλευρά των βουλευτών του κόμματος στο νομό, ούτε από όσους προσβλέπουν σε μια θέση υποψηφίου. Ο λόγος είναι προφανής. Η υποψηφιότητά του, περιορίζει τον «αέρα» σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το σενάριο της μείωσης των εδρών του κόμματος στο νομό, εξαιτίας της φθοράς στην οποία πάντα υπόκειται ένα κόμμα που κυβερνάει.
Για αυτό το λόγο και οι εν ενεργεία βουλευτές έχουν θορυβηθεί, ενώ αυτοί που κοιτάζουν προς τα ψηφοδέλτιο, διακατέχονται από σκεπτικισμό.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, και στον τομέα της πολιτικής, ο ανταγωνισμός δημιουργεί άμιλλα.
Η δραστηριότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξηθεί και οι περιοδείες τους πληθαίνουν.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Σχόλια