«Μπλόκο» της FIFA στους… παρατηρητές

-Δικαίωση του Ολυμπιακού για τους εκπροσώπους των ΕΠΣ που ορίζονταν στο Κύπελλο

Με αποκορύφωμα ότι δεν γράφτηκε τίποτα, για την ακρίβεια ξεχείλισε το ποτήρι, στην έκθεση των Κάρτσακλα (ΕΠΣ Πρέβεζας), Ντάσιου (ΕΠΣ Αχαϊας), Φωτεινού (ΕΠΣ Κυκλάδων), παρά τα αίσχη στον τελικό Κυπέλλου και δεν επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η FIFA έδωσε εντολή να μην μπαίνουν πρόεδροι ή εκπρόσωποι ενώσεων ως παρατηρητές αγώνων στο Κύπελλο, ειδικά στους αγώνες που μετέχουν οι ομάδες της Superleague. Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η αιτία της εντολής της FIFA να δημιουργηθεί από την ΕΠΟ ειδικό σώμα παρατηρητών αγώνων, με κριτήρια ανάλογα με της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, ώστε να καταγράφεται η πραγματικότητα και να επιβάλλονται οι ανάλογες ποινές.
Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη εντολή της FIFA αποτελεί και δικαίωση του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε τις περιπτώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλή Λασκαράκη και του προέδρου της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστα Βρακά, με τον μεν πρώτο να …εξελίσσεται σε ταμία της ΕΠΟ και τον δεύτερο σε μέλος του ΔΣ. Μετά τον προπέρσινο ημιτελικό Κυπέλλου ο Λασκαράκης, όντας βοηθός παρατηρητή, κατέθεσε υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ η έκθεση του Βρακά για τη ρεβάνς ήταν «μαγική εικόνα», αφού δεν είδε γεγονότα που θα επιβάρυναν τη θέση της ΑΕΚ, επιβαρύνοντας, όμως την θέση του Ολυμπιακού! Και στις δυο περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνεψαν με αφαίρεση έξι βαθμών, κάτι που φυσικά θα αποτελούσε μεγάλο σκάνδαλο, όμως δεν… γλίτωσαν την τιμωρία της έδρας.
Φυσικά και άργησε η FIFA, όμως κάτι πρέπει να γίνει και με τις εκθέσεις της αστυνομίας. Με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα σε περίπτωση επεισοδίων λαμβάνονται υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο, όμως και με αυτές υπήρχε θέμα, ανάλογο με τον παρατηρητών της ΕΠΟ.