Η Κυβέρνηση «θάβει» FIFA και UEFA


-Χωρίς ισονομία και 50-50 στη διαιτησία, τα λεφτά της ΕΡΤ δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και δείχνουν πόσο λάθος είναι η Κυβέρνηση, που μέσω του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη υλοποιούν μια πολιτική σκανδαλωδών παροχών σε επτά ΠΑΕ, μέσω του διετούς τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ, συνολικού ύψους 52 εκατ. ευρώ, χωρίς να παραβλέπουμε τις παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Η σύγκριση της πολιτικής των FIFA, UEFA με την κυβερνητική πρακτική αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση «θάβει» τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές!
Από τη μια πλευρά στην ΕΠΟ, που όπως είπε και ο τοποτηρητής της FIFA Μπιορν Βασάλο «δεν λειτουργεί σωστά», έχουν τοποθετηθεί δυο τοποτηρητές (Βασάλο, Λάκοβιτς), Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA και εσχάτως αφίχθη και ξένος υπερσύβουλος, Παράλληλα το ίδιο ισχύει και με την ΚΕΔ που ξεκίνησε με έναν ξένο αρχιδιαιτητή (Περέιρα), οι οποίοι έγιναν τρεις αφού προστέθηκαν οι Μαρίν, Λίντμπεργκ. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η FIFA και η UEFA θεωρούν ότι δεν υπάρχει ισονομία και 50-50 στη διαιτησία.
Παρόλα αυτά οι Παππάς, Βασιλειάδης με τις προεκλογικές παροχές σε επτά ΠΑΕ «πέταξαν τη μπάλα στην κερκίδα». Με… όχημα το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, όχι μόνο επέβαλαν τους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, μέσω της επικείμενης μείωσης των ομάδων, αλλοίωσαν τις συνθήκες του ελεύθερου ανταγωνισμού, προσφέροντας σε επτά ομάδες (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία) ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, διπλάσιας συνολικής αξίας από αυτό που θα έβρισκαν στην ελεύθερη αγορά, ύψους 26 εκατ. ευρώ τον χρόνο αντί 12.
Παράλληλα η κυβέρνηση σκορπά λεφτά, όμως δεν μπαίνει καμία δικλείδα για έλεγχο. Δεν εφαρμόζεται εδώ και χρόνια ο νόμος για τις ανώνυμες εταιρίες στο ποδόσφαιρο.