Ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει της έγκρισης των προκηρύξεων από το ΔΣ της ΕΠΟ


-Ανακοίνωση και η Παναχαϊκή, ενώ προηγήθηκαν Ηρακλής, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα.
-Μήπως, η ομάδα της Πάτρας έπρεπε να… κράξει Βασιλειάδη, αντί να ζητά από τον Γραμμένο να περάσει της Football League
Ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει του ΔΣ της ΕΠΟ την Τρίτη (21/08) που θα πρέπει να εγκρίνει τις προκηρύξεις της Superleague και της Football League. Για την ακρίβεια θα πρέπει να δώσει λύση, αφού η SL προβλέπει άνοδο μιας ομάδας από τη δεύτερη κατηγορία και η FL θέλει να ανέβουν δυο. Όλα δείχνουν ότι θα περάσει η προκήρυξη της Λίγκας, από όπου θα υποβιβαστούν τρεις και θα ανέβει μια. Όπως και να έχει, κάποιος θα μείνει δυσαρεστημένος και λίγο δύσκολο να το… πάθει η SL.
Οσον αφορά στην FL, ο Βασιλειάδης είχε αναλάβει να την πείσει να ανέβει μια ομάδα, κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε. Ετσι, μετά τις ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Τρίκαλα  και Ηρακλή, ανακοίνωση εξέδωσε και η Παναχαϊκή που δεν αναφέρεται καν στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος είναι συχνός επισκέπτης της Πάτρας και πάντα στάζει μέλι για την Παναχαίκή και αυτός έκανε την εισήγηση για την αναδιάρθρωση.
Για αυτό έδωσε 3.650.000 ευρώ (από 645.000) για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της FL, χώρια το σκάνδαλο των 26 εκατ. το χρόνο από την ΕΡΤ στις επτά ΠΑΕ της SL. Όμως, ισχύει πως για να δεχθεί η SL τη μείωση των ομάδων σε 14, έθεσε ως όρο και να ανέβει μια ομάδα από την FL και πως ο Βασιλειάδης ανέλαβε να πείσει τη «μικρή λίγκα»;
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παναχαϊκής:
«Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 λειτουργεί και αγωνίζεται με γνώμονα τις αρχές που πρέπει να διέπουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να συμβάλει με την λειτουργία της, που πλέον αναγνωρίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την συμμετοχή της στα θεσμικά όργανα, ώστε επιτέλους να τηρηθούν τουλάχιστον τα αυτονόητα, για να βγει το λαοφιλέστερο άθλημα από το τέλμα και την απόλυτη απαξίωση.
Δυστυχώς κι ενώ σιγά- σιγά φεύγει και ο Αύγουστος, θεμελιώδη θέματα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, είναι κυριολεκτικά «στον αέρα».
Απευθύνουμε έκκληση στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο της κ. Γραμμένο να κάνουν αποδεκτή την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE, για την άνοδο των δύο πρώτων ομάδων της τελικής βαθμολογίας στην SUPER LEAGUE.
Κάθε άλλη απόφαση θα είναι μία ακόμη μαχαιριά στο σώμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και θα απομακρύνει και τους τελευταίους φιλάθλους από τα γήπεδα, ειδικά των ιστορικών ομάδων της περιφέρειας.
Σύγχρονο ποδόσφαιρο που δεν αντιλαμβάνεται, ότι από την πρώτη επαγγελματική κατηγορία, ως και την τελευταία ερασιτεχνική, πρέπει να βασίζεται σε κανόνες δικαίου, ισοτιμίας, οργάνωσης, προγραμματισμού και συνεχούς αναβάθμισης του «προϊόντος», δεν έχει μέλλον.
Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 ελπίζει ότι το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με την αποδοχή της πρότασης της FOOTBALL LEAGUE, θα στείλει σαφές μήνυμα ανεξάρτητης βούλησης με στόχο την αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: «Πιστεύουμε ότι η ΕΠΟ θα λάβει την ορθή και δίκαιη απόφαση»
Η ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα κάνει γνωστό προς όλους τους Έλληνες φιλάθλους ότι επιθυμεί την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί το επαρχιακό ποδόσφαιρο μέσα από τις ομάδες εκείνες που έχουν ποδοσφαιρική υγεία (οργάνωση, φιλάθλους, αξιοπρεπή γήπεδα κλπ). Για το λόγο αυτό στηρίζει απόλυτα την απόφαση του Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ όσο αφορά την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ζητάει να ανέβουν στην Σούπερ Λίγκα οι πρώτες δυο ομάδες και να υπάρξουν όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα βοηθήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Πιστεύουμε ότι η ΕΠΟ θα λάβει την ορθή και δίκαιη απόφαση για το θέμα αυτό, ώστε η αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει σε βάθος και με στόχο οι καλύτερες μέρες να πάρουν σάρκα και οστά.
Πιστεύουμε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος να πράξει το αυτονόητο και δίκαιο για την κατηγορία μας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ: «Λίγο σεβασμό σε ανθρώπους που βάζουν και την ψυχή τους»
«Το ΔΣ του ποδοσφαιρικού τμήματος αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί προς την ΕΠΟ και ειδικότερα προς τον πρόεδρό της Βαγγέλη Γραμμένο. Δύο μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για τις αποφάσεις που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από σενάρια και «φήμες». Το σενάριο που θέλει να υποβιβαστούν τρεις ομάδες από την Super League και την άνοδο μόνο μίας από την Football League θα είναι ένα καρφί ακόμα στο φέρετρο του ποδοσφαίρου. Έχει καταντήσει γραφικό τις αμαρτίες ομάδων και παραγόντων «παντός καιρού», να τις πληρώνουν ομάδες που κόντρα σε άρματα και συμμαχίες παλεύουν να σταθούν αντάξιες της ιστορίας τους και των φιλοδοξιών τους. Η Football League είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν μπορεί για μία ακόμα φορά να θεωρείται η δεξαμενή όπου θα ξεπλυθούν «περίεργοι» και διαρκώς κερδισμένοι από αποφάσεις. Η προσπάθεια που καταβάλει ο Ηρακλής για την δημιουργία μίας ομάδας με μοναδικό στόχο την άνοδο δεν πρέπει να έχει απέναντί της και τα θεσμοθετημένα όργανα του ποδοσφαίρου. Μας φτάνουν οι τρομερές δυσκολίες που άφησε πίσω της η «λαίλαπα» από τον Καναδά και οι φωτογραφικές αποφάσεις.
  Θεωρούμε ότι η θέση της Football League (η οποία εκφράζει και το σύνολο των ομάδων που απαρτίζουν την κατηγορία) για απευθείας άνοδο δύο ομάδων στην Super League και υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων από αυτήν, είναι η μόνη θέση που μπορεί να σταθεί και να δώσει ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που σε αντίθετη περίπτωση θα μετατραπεί σε παρωδία με αποχωρήσεις, με ομάδες που θα είναι σε «διακοπές» από την μέση του πρωταθλήματος. Επιτέλους λίγο σεβασμό σε ανθρώπους που βάζουν και την ψυχή τους στην προσπάθεια για ένα ποδόσφαιρο που θα είναι για όλους και όχι για λίγους. Ο Ηρακλής απαιτεί ισονομία και τίποτε λιγότερο. Το δικαιούται όσο κανείς . Του το χρωστάτε όσο σε κανέναν άλλον».

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΥΡΟΥ: «ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ FL»
Διαβάζω στον Τύπο ότι η Super League και ο Γιώργος Βασιλειάδης έχουν βρει τη φόρμουλα, μέσω της οποίας θα δρομολογηθεί η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.
Γίνεται λόγος ότι θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες, ενώ από τη Football League θα ανέβει μόνο μία απευθείας και χωρίς διαδικασία πλέι οφ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο Ενώσεις διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το συγκεκριμένο θέμα. Εμείς ως Football League έχουμε καταθέσει την προκήρυξη μας, στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα η άνοδος δύο ομάδων.
Δηλώνω ότι ως πρόεδρος της Δόξας Δράμας θα υποστηρίξω σθεναρά την προκήρυξη, για τους λόγους που κατά καιρούς έχουμε δημόσια εκφράσει ως ΠΑΕ και κάνω έκκληση, για μία ακόμη φορά, στην ΕΠΟ και προσωπικά στον κύριο Βαγγέλη Γραμμένο, να αντιμετωπίσουν με λογική και σύνεση το μείζον αυτό θέμα.
Αγαπητοί κύριοι, υπάρχουν πολλών ειδών επενδυτές και επενδύσεις. Θέλετε ένα ανταγωνιστικό και υγιές πρωτάθλημα ή σας ενδιαφέρει να εξυπηρετήσετε τα όποια συμφέροντα…