Τίποτα δεν άλλαξε, μονόδρομος οι ξένοι διαιτητές

-Λόγω του… Μπορμπαλάν, οι Ελληνες ρέφερι είναι απαξιωμένοι από το όργανο που τους ορίζει

Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της Superleague, όμως ουσιαστικά η αγωνιστική περίοδος για τους διαιτητές και τους βοηθούς ξεκίνησε με το σεμινάριο στο Καρπενήσι, η αυλαία του οποίου άνοιξε χθες και θα πέσει την Τρίτη. Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, παρότι προστέθηκαν ο Ισπανός Μαρίν που είναι αντιπρόεδρος και ο Σουηδός Λίντμπεργκ ως μέλος.

Απαντες γνωρίζουν ότι την ευθύνη για τους τους πίνακες ανέλαβε Περέιρα, κάποιοι λένε ότι έχει σύμβουλο τον Τριτσώνη, κάτι που δεν έχει διαψευστεί. Αξιο αναφοράς ότι ο Αθηναίος παράγοντας δίνει το παρών και στις συνεντεύξεις που παίρνει η ΚΕΔ από τους διαιτητές και τους βοηθούς αντί να είναι μόνο οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές. Δεν ήταν από την αρχή, όμως κάποια στιγμή μπήκε στην αίθουσα…
Θυμίζουμε ότι πέρσι υπήρξαν καταγγελίες και για… εξωθεσμική βοήθεια ή από άτομα που (τώρα φαινομενικά) δεν έχουν καμία σχέση με την ΚΕΔ. Ούτε σε αυτά απάντησε ο Περέιρα, παρά στους δυο τελευταίους απολογισμούς του αναφέρεται αόριστα σε διαμαρτυρίες για τη δομή της ΚΕΔ.
Την ίδια ώρα οι διαιτητές είναι απαξιωμένοι από το όργανο που τους ορίζει. Αποκορύφωμα αποτέλεσε ο ορισμός του Ισπανού Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου. Επίσης, βάση του νέου κανονισμού που επέβαλε η FIFA είναι μονόδρομος η λύση του ορισμού ξένων διαιτητών στα ντέρμπι.
Μέσα σε αυτό το κλίμα το σεμινάριο στο Καρπενήσι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Ο Περέιρα τα έκανε… μπάχαλο, όμως ουδείς ασχολήθηκε με την πολιτική του στους ορισμούς, όπου είχαν ασυλία όσοι έκαναν λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.
Επειδή το κλήμα είναι στραβό, ούτε οι προσωπικές συνεντεύξεις με τους διαιτητές και τους βοηθούς μπορούν να γεφυρώσουν το μεγάλο κενό. «Η τελευταία σας απόφαση να καλέσετε ξένους διαιτητές για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας δημιούργησε δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία στους Έλληνες διαιτητές», είχαν επισημάνει οι ρέφερι στον Περέιρα. Αρα, το πρόβλημα είναι πολύ βαθύ.
Οι διαιτητές παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία επαφή με την ΚΕΔ. Ουσιαστικά πρόκειται για ομάδα με υπερόπτη αρχιπροπονητή και τιμ. Επίσης, βλέπουν ότι κάποιοι συνάδελφοί τους έχουν ασυλία και κάποιοι άλλοι τιμωρούνταν περισσότερο για λιγότερο σοβαρά λάθη. Αρα, αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, μια ομάδα δεν λειτουργεί. Μεγάλο τους παράπονο ότι η ΚΕΔ δεν ασχολήθηκε ότι ήταν και είναι απλήρωτοι για έναν ολόκληρο γύρο και εξοφλήθηκαν την Παρασκευή 18/08. Ενας χρόνος υπό την ηγεσία του Περέιρα στην ΚΕΔ είναι πολύς, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η περσινή εικόνα της διαιτησίας ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών.
Καλύτερα στον Ολυμπιακό να μπαίνουν μόνο ξένοι, αφού πέρσι ήταν πολλά τα κρούσματα κακών διαιτησιών, με αποφάσεις μόνο σε βάρος του. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν 50-50 αλλά έχει πάει… περίπατο και δεν το βλέπουν! Αρα, λύση είναι μόνο οι ξένοι ρέφερι, αφού τίποτα δεν άλλαξε στην ελληνική διαιτησία. Αρα, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα. Ας μην ξεχνάμε το τεράστιο λάθος του Ευθυμιάδη (Πιερίας) μέχρι και στο φιλικό της ΑΕΚ με τη Γαλατασαράι.