Μια ακόμη πρόκληση

-Τα βρήκε ο Βασιλειάδης με τη Football League. Με ποσό-ρεκόρ στην ΕΡΤ για ένα πρωτάθλημα που δεν ενδιαφερόταν κανείς άλλος.

Σα να μην  έφτανε το σκάνδαλο ύψους 26 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά ομάδων της Superleague (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων, Λαμία) προέκυψε και νέα «χαριστική» συμφωνία, πάλι με… πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για τις ΠΑΕ της Football League που επίσης «έκλεισαν» στην ΕΡΤ, όπως και οι προαναφερόμενες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Προκειμένου να η Football League να δεχθεί να ανέβει μια ομάδα στην Superleague και ταυτόχρονα να υποβιβαστούν τρεις αλλά και να μειωθούν οι ομάδες της σε 12, η Football League, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει συνολικά, για να μοιραστούν οι ομάδες της, το ποσό των 3.650.000 ευρώ από 645.000 ευρώ που έπαιρνε την προηγούμενη σεζόν!

Η διαφορά γίνεται αντιληπτή και πρόκειται για δεύτερη πρόκληση! Σημειώστε ότι πρόκειται για τηλεοπτικά δικαιώματα που δεν υπήρχε ούτε πρόταση ούτε καν ενδιαφέρον από άλλο κανάλι!

Δηλαδή, το αυτί το Βασιλειάδης δεν ίδρωσε από την κατακραυγή για το μεγάλο κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά ΠΑΕ της Superleague και προχωρά σε δεύτερη πρόκληση για ένα πρωτάθλημα που απασχόλησε την UEFA με απόδειξη τους φακέλους της Radar για ύποπτα παιχνίδια. Όλα αυτά σε μια εποχή που η κοινωνία έχει γονατίσει από τα μνημόνια και την υπερφορολόγηση, με χιλιάδες νοικοκυριά να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.

Η συμφωνία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη επετεύχθη το βράδυ της Παρασκευής μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο και τον αντιπρόεδρό της και πρόεδρο της Παναχαϊκής, Κώστα Μπακαλάρο. Ετσι ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο και την σεζόν 2019-20 η Superleague θα στελεχώνεται από 14 ομάδες και η Football League από 12, όπου δεν θα ανέβει καμία ομάδα από τη Γ’ Εθνική! Επίσης, ο Βασιλειάδης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες αφού δεν κάνουν ανακοινώσεις λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό, δεσμεύτηκε στην Football League ότι θα παρέμβει για να ρυθμιστεί από την Τράπεζα Πειραιώς το χρέος της προς την Αγροτική Τράπεζα από προηγούμενες διοικήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ως γνωστόν η σέντρα της Superleague έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου, και η Football League θα ξεκινήσει κανονικά το διάστημα 22-23 Σεπτεμβρίου…