ΕΠΣ Πειραιά: «Απαιτούμε η ΕΠΟ να βοηθήσει τα νησιωτικά σωματεία»

Η Ε.Π.Σ.Πειραιά ζητά από την Ε.Π.Ο

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ, με το οποίο  ζητά την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, των σωματείων της Γ΄ Εθνικής και ειδικά αυτών που εμπλέκονται σε  ιδιαίτερα πολυέξοδες μετακινήσεις, η επιστολή που στάλθηκε έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ Ε.Π.Ο.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ,
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΚΕΔ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΜΜΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ:  Α.Ο.ΙΩΝΙΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦ.Π.Φ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ –ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ ΣΦΑΣ

Σε λίγο  θα ξεκινήσει μια  ακόμη αγωνιστική σεζόν και για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που διοργανώνει η ΕΠΟ του οποίου  δυστυχώς η μέριμνα είναι μηδαμινή.
Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα,  στο οποίο όπως έχετε διαπιστώσει το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι νησιώτικες ομάδες και τα σωματεία της Αττικής που εμπλέκονται σε μετακινήσεις με μεγάλο κόστος (αεροπορικά εισιτήρια, πλοίων, ξενοδοχεία κλπ).
Μέχρι  ενός  σημείου όπως θα ξέρετε η ΕΠΟ έδινε μια μικρή επιχορήγηση στις ομάδες της Γ΄ & Δ΄ Εθνικής, την οποία στην συνέχεια σταμάτησε,  εξακολουθούσε να καλύπτει όμως ένας σημαντικό μέρος αυτών των ακριβών μετακινήσεων, που και αυτό στην συνέχεια σταμάτησε.
Σήμερα επανερχόμαστε όπως και άλλες Ενώσεις που  έχουν ομάδες που εμπλέκονται σε νησιωτικές μετακινήσεις και
α) Ζητούμε η ΕΠΟ να αναλάβει να καλύψει ένα μέρος αυτών των μετακινήσεων.
ΔΕΝ επαιτούμε , απαιτούμε ως ισότιμα μέλη της ΕΠΟ  που οφείλει να βρεί τρόπους να βοηθήσει, άλλωστε αυτός  είναι ο λόγος ύπαρξης της Ομοσπονδίας, αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των κατά τόπους Ενώσεων.
Άλλωστε αυτός ο χώρος  της Γ΄ Εθνικής σας αποδίδει ένα μεγάλο σημαντικό χρηματικό ποσό της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ ( Παράβολα,  ποινές, δελτία, δηλώσεις κλπ).
β) Ζητούμε επίσης από την ΚΕΔ να κάνει κάθε προσπάθεια για τον ορισμό διαιτητών από όμορους νομούς, όπως επίσης των Παρατηρητών αγώνων, των Παρατηρητών Διαιτησίας, ώστε να μειωθούν τα κοστολόγια για τα σωματεία.
γ) Ζητούμε λόγω των προβλημάτων εντοπιότητας όταν αγωνίζονται  ομάδες π.χ. του Πειραιά να μην παίζουν Πειραιώτες διαιτητές και να αντιμετωπίζουμε στην συνέχεια ως Ένωση χίλια μύρια προβλήματα.
Βάλτε  από την Αθήνα, βρε αδερφέ, βάλτε από την Δυτική, την Ανατολική Αττική, υπάρχει λύση.
δ) Ζητούμε να επιληφθεί η ΕΠΟ και να  επαναφέρει από την πολιτεία της επιχορήγηση των Ερασιτεχνικών σωματείων.
Αν θυμάστε προ διετίας περίπου η Πολιτεία, η Γ.Γ.Α, το Υπουργείο Αθλητισμού διέκοψε  την διαδικασία της επιχορήγησης προσχηματικά, αφού υποστήριζε  ότι  η τότε διοίκηση της ΕΠΟ δεν λειτουργούσε, δεν είχε νομιμοποίηση.
Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. είναι καθόλα νομότυπη, λειτουργεί ξεκάθαρα,  υπάρχει διαφάνεια κι ως εκ τούτου δεν υφίστανται οι λόγοι της πολιτείας για τη διακοπή της επιχορήγησης του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ                      Ι.ΣΠΑΘΑΣ