ΕΠΣ Έβρου: Δυσαρέσκεια ομάδων για τα 30 ευρώ της νέας διοίκησης στη διαιτησία των φιλικών


Ξεκίνημα με το… αριστερό έκανε η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου με επικεφαλής τον Παντελή Χατζημαρινάκη, αφού ψηφίστηκε από τα σωματεία να φέρει κάτι καινούργιο στα ποδοσφαιρικά πράγματα του νομού, αλλά μέχρι τώρα το μόνο που έφερε είναι… αυξήσεις στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Υπάρχει ήδη δυσαρέσκεια πολλών ομάδων και δεχθήκαμε τις έντονες διαμαρτυρίες και την εκδήλωση δυσφορία τους, για την απόφαση να επιβληθούν έξοδα 30 ευρώ στις διαιτησίες των φιλικών αγώνων προετοιμασίας, ενώ μέχρι πέρυσι και με την προηγούμενη διοίκηση, η διαιτησία ήταν ΔΩΡΕΑΝ και μόνο αν ήθελε κάποιο σωματείο οικειοθελώς να δώσει κάποια χρήματα (πέντε ή δέκα ευρώ) για τα έξοδα σε διαιτητές και επόπτες, τότε το έκανε. Χωρίς να ζητούν τίποτα όσοι σφύριζαν, αφού αυτή την εντολή είχαν από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου και την Επιτροπή Διαιτησίας με επικεφαλής τον Θόδωρο Μπίκο.
Το φοβερό μάλιστα είναι, ότι με ανακοίνωση της η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Έβρου παρουσιάζει την συγκεκριμένη απόφαση και ως… ευεργετική για τα ποδοσφαιρικά σωματεία, αφού όπως επισημαίνει λαμβάνει υπόψη τις δύσκολες κοινονικό-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας. Γι’ αυτό λοιπόν από ΔΩΡΕΑΝ αυξάνει σε 300% την αμοιβή στα φιλικά και την ορίζει στα 30 ευρώ!!! Που να μην λάμβανε υπόψη δηλαδή και τις συγκεκριμένες συνθήκες, πόσο θα αποφάσιζε η διοίκηση του Παντελή Χατζημαρινάκη να πληρώνουν για διαιτητές οι ομάδες στα φιλικά.

Συν 10 με 20 ευρώ έξοδα γιατρού και απειλή για τιμωρία
όσους διαιτητές παίζουν τζάμπα σε συμφωνία με τα σωματεία
Κι όχι μόνο αυτό. Παράλληλα θα πρέπει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Δ της ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, να υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής σε όποια παιχνίδια ορίζεται διαιτητική τριπλέτα, κάτι που σημαίνει συν 10 με 20 ευρώ επιπλέον. Σύνολο 50 ευρώ δηλαδή, ενώ επαναλαμβάνουμε μέχρι τώρα ήταν ΤΖΑΜΠΑ. Επίσης, υπάρχει και η ξεκάθαρη απειλή πως όσοι διαιτητές αγωνίζονται σε φιλικά χωρίς την ενημέρωση και έγκριση της Επιτροπής Διαιτησίας αλλά σε συμφωνία απλά και μόνο με τις ομάδες, θα τιμωρείται  με απαγόρευση ορισμού στις κατηγορίες που ανήκει.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας, που προφανώς εκδόθηκε μετά από την απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣ Έβρου για το θέμα, αναφέρει:
“Η επιτροπή ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΣ Έβρου λαμβάνοντας υπόψιν της, τις δύσκολες κοινωνικό – οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, ενημερώνει τους παράγοντες των ποδοσφαιρικων σωματείων της ΕΠΣ Έβρου, ότι για τον ορισμό διαιτητικής τριάδας στους φιλικούς αγώνες των ομάδων τους, το εξοδολογιο θα ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Επίσης ενημερώνει του Εβριτες διαιτητές ότι οποιοσδήποτε αγωνισθεί σε φιλικά παιχνίδια ΧΩΡΙΣ την ενημέρωση και έγκριση της ΕΔ θα επιβάλλεται απαγόρευση ορισμού στους αγώνες των κατηγοριών που ανήκει.
Φιλικά τα οποία θα διεξάγονται με διαιτητική τριπλέτα που θα ορίζει η ΕΔ/ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ υποχρεωτικά θα υπάρχει γιατρός- νοσηλευτής κλπ σύμφωνα με αυτά που όριζε ο ΚΑΠ την ποδοσφαιρική χρονιά 2017-2018″.
Αύξηση 50% και στα ΄Εντυπα Μεταγραφής
Αυτά δεν είναι τα μοναδικά ΝΕΑ ΕΞΟΔΑ που φέρνει η καινούργια διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου για τα σωματεία που την στήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία. Έχει ήδη αυξήσει από τα 2 στα 3 ευρώ, δηλαδή αύξηση 50% στα Έντυπα Μεταγραφής, δηλαδή στο έγγραφο που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί μια μεταγραφή ποδοσφαιριστή.
Μήπως οι διοικούντες της Ένωσης νομίζουν ότι τα σωματεία ξαφνικά τα… κονόμησαν και μπορούν να πληρώνουν επιπλέον έξοδα; Οι παράγοντες τους… φτύνουν αίμα κυριολεκτικά για να κρατήσουν ζωντανές τις ομάδες. Δεν είδαν ότι ιστορικοί σύλλογοι όπως ο Ορέστης και ο Έβρος Σουφλίου κινδύνεψαν να βρεθούν στο Πρωτοδικείο; Μήπως τελικά όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν πως συνέβησαν παρασκηνιακά και εννοούμε την ξεκάθαρη παρέμβαση του ΠΑΟΚ και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη στις αρχαιρεσίες για την στήριξη της νυν διοίκησης Χατζημαρινάκη, δεν ήταν αποκυήματα φαντασίας όπως κατηγορηματικά διαψεύσθηκε από τους ίδιους, αλλά έχουν δόση αλήθειας;
Ρωτάμε μπας και ισχύουν;  Γιατί πως αλλιώς να βρήκαν ξαφνικά επιπλέον… έσοδα τα σωματεία και επιβλήθηκαν οι συγκεκριμένες αυξήσεις; Που δεν έχουν καμιά λογική εξήγηση.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
www.evros-news.gr