ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Επεξεργάζεται ένα διαφορετικό σχέδιο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της


Σε πρωτάθλημα 2 περιόδων προσανατολίζεται η ΕΠΣ Ζακύνθου
www.ioniansports.gr
Αλλαγές και μάλιστα σημαντικές προσανατολίζεται να κάνει το προεδρείο της ΕΠΣ Ζακύνθου στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας τη νέα σαιζόν. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει κατηγορίας, αλλαγές που όπως όλα δείχνουν θα είναι ριζικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γραμματέας της Ένωσης Χαράλαμπος Ραυτόπουλος μελετά ένα σχέδιο πρωταθλήματος δύο διαφορετικών περιόδων που θα έχουν όμως άμεση σχέση μεταξύ τους. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν 12 ομάδες που μετά από την συνήθη κλήρωση να αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα πρώτο γύρο κανονικού πρωταθλήματος, όπου για την έδρα θα γίνει κλήρωση.
Μετά την λήξη του πρώτου γύρου οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Το πρώτο από τις θέσεις 1-6 και το 2ο από τις θέσεις 7-12. Στο πρώτο γκρουπ θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε ένα κανονικό μίνι πρωτάθλημα με τον πρώτο να κατακτά το τρόπαιο χωρίς φυσικά αγώνες μπαράζ όπως γινόταν μέχρι φέτος. Στο 2ο γκρουπ θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα παλέψουν για να σώσουν την κατηγορία σε κανονικό πρωτάθλημα με τους δύο τελευταίους να υποβιβάζονται στην Β΄ τοπική.
Το ερωτηματικό που παραμένει είναι τι θα γίνει και τι θα αλλάξει στην Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου, αφού εδώ υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι δεν υποβιβάζονται ομάδες. όλο αυτό το σχέδιο οδεύει προς την ολοκλήρωση του και σε αυτό είναι σύμφωνο όλο το διοικητικό συμβουλίου της τοπικής Ένωσης. Αυτό μου μένει να απαντηθεί είναι αν οι εκπρόσωποι των ομάδων είναι ενήμεροι για τις αλλαγές προ πρόκειται να γίνουν, ή αν θα γίνει κάποιου είδους διαβούλευση πριν περάσει από έγκριση.