ΕΠΣ Αχαΐας: Οι κομμένοι διαιτητές δεν θέλουν να παίξουν τοπικό, ψάχνουν μεταγραφή


www.sportfmpatras.gr
Οι τριγμοί στην Αχαϊκή διαιτησία συνεχίζονται από την καρατόμηση καλών διαιτητών από τις εθνικές κατηγορίες αλλά και παρατηρητών διαιτησίας. Η ΕΠΣ Αχαΐας ήταν από τις μεγάλες χαμένες Ενώσεις στις αξιολογήσεις των διαιτητών αφού όχι μόνο δεν πήρε διαιτητή για άλλη μια χρονιά στην Σούπερ Λίγκ, αλλά είδε 13 διαιτητές  και παρατηρητές να μένουν, χωρίς σοβαρό λόγο, εκτός πινάκων. Νίκος Μακρυπόδης και Γιώργος Παπαδόπουλος περίμεναν άνοδο στους πίνακες διαιτητών  στην Σούπερ Λίγκ και βρέθηκαν «σπίτι» τους.
Αλλά και από την Γ εθνική καρατομήθηκαν νεαροί ελπιδοφόροι διαιτητές όπως ο Παναγιώτης Τσιρογιάννης. Το  κύρος της Αχαϊκής διαιτησίας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και το μεγάλο πρόβλημα  θα φανεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Και αυτό γιατί οι «κομμένοι» διαιτητές, όπως φαίνεται δεν θα παίξουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Δεν θα δηλώσουν παραίτηση από την διαιτησία αλλά θα προτιμήσουν να περιμένουν έναν χρόνο χωρίς να παίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Ο Παναγιώτης Μεσσήνης είναι ο μόνος που αποχωρεί από την διαιτησία. Από την στιγμή που κόπηκε και από τους πίνακες βοηθών διαιτητών Football league έχει πάρει την απόφαση να σταματήσει και απομένει μόνο να το ανακοινώσει επίσημα. Δυο διαιτητές από αυτούς που καρατομήθηκαν από τις εθνικές κατηγορίες δέχονται πιέσεις από γειτονικές Ενώσεις να πάρουν μεταγραφή ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουν πολλές πιθανότητες να επιστρέψουν στους πίνακες διαιτητών εθνικών κατηγοριών.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο διαιτητές που ανέβηκαν στην Football league, ο Κώστας Ανδριανός και ο Παναγιώτης Καδδάς κάνουν ένα μεγάλο επίτευγμα αφού μέσα σε έναν χρόνο ανέβηκαν δυο κατηγορίες!  Πρόβλημα υπάρχει και με τους παρατηρητές διαιτησίας αφού έμειναν μόνο πέντε στις εθνικές κατηγορίες.. Και το χειρότερο ότι ακονίζουν τα μαχαίρια μεταξύ μελών της τοπικής διαιτησίας. Αλλά την αποτυχία την χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας αφού δέχθηκε χτύπημα από την διοίκηση της ΕΠΟ την οποία στηρίζει με κάθε τρόπο!