Ορφανός: «Σε κανένα μέρος του πλανήτη η Πολιτεία δεν παίζει τέτοιο ρόλο στο ποδόσφαιρο»

-Τι δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού για τα όσα επιδιώκει να αλλάξει η κυβέρνηση και ο Γιώργος Βασιλειάδης 

Η λύση «κόβω το κεφάλι» δε θα δώσει λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:
 Για το εάν το ΣΥΡΙΖΑ καθάρισε το ποδόσφαιρο
: «Είναι ένα παιχνίδι σκιών αυτό που γίνεται. Υπάρχει μια οπισθοχώρηση στην εικόνα του ποδοσφαίρου. Η διέξοδος ότι "κόβω το κεφάλι" δε δίνει απάντηση. Δε λύνουμε τα βασικά θέματα όμως έτσι. Σε κανένα μέρος του πλανήτη η Πολιτεία δεν παίζει τέτοιο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, δε υπάρχουν απαντήσεις για την ελληνική διαιτησία που βρίσκεται κάτω από UEFA και FIFA και είναι η δεύτερη χρονιά της Επιτροπής. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχουν αντικειμενικοί κανόνες που θα τηρούνται προς πάσα κατεύθυνση γιατί μόνο έτσι ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα».
***ΣΧΟΛΙΟ: Ο Γιώργος Ορφανός έχει δυσάρεστη… εμπειρία από το τι κάνουν η FIFA και η UEFA, όταν το κράτος παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Το εντελώς αντίθετο από αυτό που κάνουν με τον Βασιλειάδη, καθώς απλά τον παρατηρούν να επιδιώκει να επιβάλει τους δικούς του όρους στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Πάλι καλά που δεν χειροκροτούν!
Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού είχε νιώσει την ψυχρολουσία του Grexit το 2016, επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο που παρενέβαινε στις εκλογές της ΕΠΟ. Και για να παίξουν οι ομάδες στην Ευρώπη κατοχύρωσε με νόμο το αυτοδιοίκητο, τον οποία κατάργησε ο Κοντονής!

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 29 παρ.12 του 3479/2006 που είχε ψηφιστεί επί Γιώργου Ορφανού και εξαιρούσε την ΕΠΟ από το νόμο που αφορούσε την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των αθλητικών ενώσεων.
Το επίμαχο σημείο ανέφερε: "Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του αθλήματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μελών της ρυθμίζονται αυτόνομα από την Ε.Π.Ο. και τα όργανά της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, καθώς και αυτούς που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ακόμη και αν προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις στο ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και στην εν γένει αθλητική νομοθεσία.
Θέματα οικονομικού ελέγχου για τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει η Ε.Π.Ο. από το κράτος, ελέγχου νομιμότητας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας υπόκεινται στην αποκλειστική ρυθμιστική αρμοδιότητα του κράτους".