ΕΠΣ Λάρισας: Συνεργασία με τα σωματεία για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων


«Αργότερα να ξεκινήσουν φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα»

ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ - «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συνάντηση με τα σωματεία της Α’ και της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα έχει αύριο Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΣΛ το Δ.Σ. της Ένωσης (στις 20:00 και στις 20:30).
Βασικό θέμα της συνάντησης είναι τα πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως οι προθεσμίες των δηλώσεων συμμετοχής, οι ημερομηνίες έναρξης κ.λπ.
Σχετικά με τα πλέι οφ και πλέι άουτ τα σωματεία ανά κατηγορία θα κληθούν να αποφασίσουν διά ψηφοφορίας ανάμεσα σε τρεις προτάσεις: Εάν θα συνεχιστούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως διεξήχθησαν πέρσι, εάν θα καταργηθούν ή εάν θα διεξαχθούν με διαφορετική μορφή, δηλαδή με μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα (τα μισά δηλαδή παιχνίδια) με τα ίδια ωστόσο βαθμολογικά μπόνους όπως ίσχυε και πέρσι.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όποιο και είναι αυτό, θα ληφθεί υπόψη από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για την σύνταξη της προκήρυξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.
«Θα κάνουμε ό,τι επιθυμούν οι ομάδες. Αυτές αποφασίζουν για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα. Είναι άλλωστε προεκλογική μας δέσμευση και θα την τηρήσουμε» είπε κατηγορηματικά της «Ε», ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα.
Σε περίπτωση που τα σωματεία αποφασίσουν τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, τότε θα γίνει συζήτηση και για το βαθμολογικό όριο των 7 βαθμών, εάν δηλαδή παραμείνει το ίδιο ή διαφοροποιηθεί. Παράλληλα το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ προσανατολίζεται στο να θέσει βαθμολογικό όριο και στα πλέι άουτ (κάτι που δεν υπήρχε την περσινή σεζόν) ανάμεσα στον 12ο και τον 13ο του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι εάν το βαθμολογικό όριο δεν καλυφθεί τότε θα υποβιβάζεται αυτομάτως και η προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας.
ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη είναι προτιμότερο τα νέα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν αργότερα. «Δεν χρειάζεται οι παράγοντες, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές να παιδεύονται μέσα στο καλοκαίρι. Πιστεύω ότι μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου ή και προς τα τέλη Σεπτεμβρίου μπορούμε να ορίσουμε την έναρξη των πρωταθλημάτων. Ούτε στο κύπελλο μας βιάζει κάτι, αφού πλέον δεν έχουμε τον χρονικό περιορισμό για την ανάδειξη του κυπελλούχου, μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο κύπελλο Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ.
Με δεδομένο ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει αργότερα φέτος τα πρωταθλήματα, το ίδιο θα ισχύσει και για τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων, οι οποίες όπως είπε ο κ. Μπουχλαριώτης μπορεί να είναι μέχρι αρχές Αυγούστου για την Α’ ΕΠΣΛ, μέχρι τις 10 Αυγούστου για την Α1 ΕΠΣΛ και έως τις 20 Αυγούστου για τις ομάδες της Β’ ΕΠΣΛ.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη νέα αγωνιστική σεζόν αναμένεται να μπουν σε ισχύ και κάποιες άλλες σκέψεις-πρωτοβουλίες του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ που αφορούν:
-Μπόνους ήθους ύψους 2.000 ευρώ (θα το μοιράζονται οι ομάδες που δεν έχουν κόκκινες κάρτες, αποβολές προπονητών, παραγόντων κ.α.)
-Μπόνους 1.000 ευρώ για κάθε νέα ομάδα με έδρα εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα εκεί που θα δηλώσει έδρα. Το ίδιο ισχύει και για την επαναδραστηριοποίηση ανενεργών ομάδων.
-Χρηματικό μπόνους στις ομάδες που καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα χρησιμοποιήσουν σε κάθε παιχνίδι δύο παίκτες 18 ετών και κάτω. Το ύψος του συγκεκριμένου μπόνους δεν έχει καθοριστεί ακόμα (οι πληροφορίες αναφέρουν περί τα 500 ευρώ).
-Επιδότηση για μετακίνηση διαιτητών στα απομακρυσμένα γήπεδα ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται επιπλέον οι ομάδες των απομακρυσμένων περιοχών.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γ.Σ. του Ιανουαρίου θα είναι καταστατική με στόχο να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΣΛ με αυτό της ΕΠΟ και παράλληλα να εκσυγχρονιστεί, προκειμένου τα σωματεία να μην βιώσουν στο μέλλον ανάλογη ταλαιπωρία με αυτή που υπέστησαν στις εκλογές του περσινού καλοκαιριού.
Παράλληλα και σε ό,τι αφορά στη συγκρότηση των νέων Επιτροπών αναμένεται να συμπεριληφθούν εκτός από μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και παράγοντες ποδοσφαίρου.
Τέλος αναφορικά με τα μεταγραφικά, τα σωματεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσα έχουν οφειλές προς την ΕΠΣΛ δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές και γι’ αυτό θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους εγκαίρως.