Οι βαθμοί και η …σφαγή


Από τον πίνακα της Superleague έφυγαν εννέα διαιτητές, δέκα μαζί με τον Θάνο (Γρεβενών) που αποχώρησε μόνος του, όμως υπήρχαν πληροφορίες ότι θα «φαγώνονταν». Συγκεκριμένα καρατομήθηκαν οι διεθνείς Καλογερόπουλος (Αθηνών), Αρετόπουλος (Τρικάλων) και Μάνταλος (Καβάλας), όπως και οι Στυλιαράς (Αιτ/νιας), Μπλάνας (Μεσσηνίας), ενώ ο Περέιρα υποβίβασε στη δεύτερη κατηγορία τους Καραντώνη (Ημαθίας), Κατσικογιάννη (Ηπείρου) Νεοφυτάδη (Κορινθίας) και Βάτσιο (Δυτ. Αττικής). Δηλαδή, φαγώθηκε το 40 % των ρέφερι του πίνακα της Superleague.
Αξιο αναφοράς ότι το ποσοστό αυτό δεν συνάδει με τις βαθμολογίες. Σύμφωνα με τον απολογισμό της ΚΕΔ στα πεπραγμένα της ΕΠΟ, μόνο το 25 % των βαθμολογιών ήταν κακές, δηλαδή με βαθμό 8 και κάτω. Πιο συγκεκριμένα το 65,97% των διαιτητών είχε βαθμολογία : 8.3 – 8.5, το 8,40% των διαιτητών είχε βαθμολογία  8.1 - 8.2, το 1,26% των διαιτητών είχε βαθμολογία  8.0 και το 23,95% των διαιτητών είχε βαθμολογία κάτω από οκτώ.
Πολύ μεγάλη «σφαγή» έγινε και στους βοηθούς της Football League, όπου καρατομήθηκαν ή υποβιβάστηκαν οι 20 από τους 55. Υποτίθεται ότι οι βοηθοί πήγαν καλά! Το 88,66 των βοηθών διαιτητών είχε βαθμολογία  8.3 – 8.6, το 5,46% των βοηθών διαιτητών είχε βαθμολογία 8.1 - 8.2 και το 5,25% των βοηθών διαιτητών είχε βαθμολογία 8.0 και κάτω! Ειδικά στους βοηθούς δεν δικαιολογείται τέτοια …σφαγή!