Επιτροπή Παρακολούθησης και ΚΕΔ: Η διαφορά βγάζει μάτια

-Η πρώτη λειτουργεί συλλογικά, όμως η διαιτησία, αν και υπάρχουν δυο ακόμη ξένοι αρχιδιαιτητές, βρίσκεται στη σκιά του αποτυχημένου Περέιρα

Από τη μια είναι η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA και από την άλλη η ΚΕΔ που επίσης έχει τη… σφραγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Από τη μια η Επιτροπή Παρακολούθησης, όπου πρόεδρος είναι ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ και μέλη ο Μαλτέζος Ίβαν Βέλα, ο Ισπανός με αλβανικές ρίζες Εντουάρντο Ντερβίσάι, ενώ ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου είναι ο Γραμματέας της ενεργεί συλλογικά.

Είναι φορές που ο Χούμπελ απουσίασε από συμβούλια της ΕΠΟ, όμως οι υπόλοιποι ήρθαν και άσκησαν τα καθήκοντά τους. Από την άλλη είναι η ΚΕΔ, όπου πρόεδρος της είναι ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα, αναπληρωτής πρόεδρος ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και μέλη ο Σουηδός Λιφ Λιντμπεργκ, Δημήτρης Καλύβας και Ιωάννης Τσαχειλίδης, όπου «τα πάντα όλα» είναι ο Περέιρα και αυτός φέρεται να αναλαμβάνει (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο) την ευθύνη για όλα, ειδικά για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπου υποτίθεται συνυπεύθυνοι είναι ο Ισπανός και ο Σουηδός.
Πως γίνεται δυο επιτροπές της FIFA να έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας; Η FIFA εξωτερικού αποφάσισε για την Επιτροπή Παρακολούθησης και η FIFA εσωτερικού για την ΚΕΔ; Γιατί λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά; Η διαφορά βγάζει μάτια και τα ερωτηματικά είναι εύλογα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενεργεί συλλογικά, όμως στη διαιτησία οι Μαρίν, Λίντμπεργκ είναι... γλάστρες.