Καληνύχτα ΕΠΟ!

-Η τοποθέτηση του υπερσυμβούλου που είναι ο Πετρ Φούσεκ, και μάλιστα με απευθείας ανακοίνωση από την FIFA, δείχνει και την κατάντια της ομοσπονδίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA ο ρόλος του Τσέχου υπερσυμβούλου, Πετρ Φούσεκ στην ΕΠΟ είναι για «να διασφαλίσει την καλύτερη οργανωτική και εκτελεστική εξουσία μέσα στην ομοσπονδία». Με άλλα λόγια, καληνύχτα στη διοίκηση Γραμμένου, ο οποίος στη ΓΣ της ομοσπονδίας ανέφερε ότι «δεν είναι υπερσύμβουλος, Είναι συμβουλευτική η παρουσία του μπορεί με τεχνογνωσία του να μας βοηθήσει αλλά ως εκεί», δηλαδή προσπάθησε να τον υποβαθμίσει, όμως η ανακοίνωση της FIFA ήρθε να του δώσει την κατάλληλη απάντηση. Επίσης, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι ο 55χρονος Φούσεκ, ο οποίος για να ασκήσει καθήκοντα υπερσυμβούλου θα γίνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας για έναν χρόνο, ανακοινώθηκε απευθείας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Αρα, και επίσημα πρόκειται για ένα ακόμη βήμα απαξίωσης της ΕΠΟ που μετά τους δυο τοποτηρητές (τον Μαλτέζο Βασάλο και τον Σέρβο Ζόραν Λάκοβιτς) των FIFA και UEFA, αντίστοιχα, μετά και την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA που έχει πρόεδρο τον Αυστριακό Χέρμπερτ Χούμπελ και μέλη τον Μαλτέζο Ιβάν Βέλα και τον Ισπανό (Αλβανικής καταγωγής) Εντι Ντερβισάι, «απέκτησε» έναν ακόμη ξένο παράγοντα. Σα να μην έφτανε αυτό οι αρμοδιότητες του Τσέχου Πετρ Φούσεκ θα είναι τέτοιες που τίποτα δεν θα γίνεται χωρίς την άδειά του! Κι όμως, ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Αλέξης Δέδες δεν έχει παραιτηθεί ακόμη!
Επίσης, ο Βασάλο στην ομιλία του κατέδειξε την πλήρη ανικανότητα της ΕΠΟ. «Δεν φεύγουμε αν δεν λειτουργήσετε σωστά», τόνισε o Μαλτέζος, εννοώντας όλους τους παραπάνω.
Αναλυτικά τα καθήκοντα του Φούσεκ, όπως τα αναφέρει η FIFA:
«Η βοήθεια του προέδρου, του γενικού γραμματέα και του γενικού μάνατζμεντ της ΕΠΟ, ώστε να διασφαλίσει την καλύτερη οργανωτική και εκτελεστική εξουσία μέσα στην ομοσπονδία, προσφέροντας αρωγή με κατευθυντήριες οδηγίες, υποστηρίζοντας την καθημερινή λήψη αποφάσεων και οργανώνοντας τις καθημερινές λειτουργίες με σκοπό να υπάρξει ξεκάθαρη βελτίωση για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, μέσα σε ορισμένο χρόνο».
Ο Πετρ Φούσεκ, τοποθετείται για 12 μήνες, θα παραδίδει μηνιαίες εκθέσεις, τόσο στην UEFA, όσο και στη FIFA, στις οποίες θα περιγράφει λεπτομερώς τις παρεμβάσεις του, αλλά και την πρόοδο που συντελείται στα θέματα που τελούν της εποπτείας του.