ΕΠΣ Αχαΐας: Το πλήγμα που δεχτήκαμε ήταν μεγάλο, ψάχνουμε να βρούμε διαιτητές

www.gnomip.gr


Καταπέλτης στην ΕΠΟ- Τους τα είπε «χύμα και τσουβαλάτα» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Αγγελος Δανιήλ

Στην Γ.Σ. της ΕΠΟ βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ ο οποίος πραγματοποίησε ευθεία επίθεση στη διοίκηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο Άγγελος Δανιήλ αναφέρθηκε στην καρατόμηση των διαιτητών επισημαίνοντας ότι εδώ και δέκα χρόνια η Αχαΐα δεν έχει δει διαιτητή στην σουπερ λιγκ. Επίσης τόνισε ότι δεν δέχεται να παραγκωνίζονται διαιτητές ηλικίας 31 και 32 ετών και να παίζουν 38 χρόνων. Ζήτησε από τον επικεφαλή της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα να απαντήσει, γιατί έκοψε 13 αξιόλογους διαιτητές, ενώ πλέον θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα πρωταθλήματα που αποτελούνται από 110 ομάδες, ένα πρωτάθλημα υποδομών με πολλές αγωνιστικές ψάχνοντας διαιτητές να διευθύνουν τα ματς, καθώς και ότι παραιτήθηκε η επιτροπή. Ο Δανιήλ έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας ότι αν δεν πάρουμε μια απάντηση για όλα αυτά από τον Περέιρα θα καταψηφίσουν το διοικητικό απολογισμό.
Διαβάστε μεταξύ άλλων την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελου Δανιήλ, στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Divani στην Αθήνα: «Διαπιστώνω ένα κλίμα έντονο και εδώ βρεθήκαμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκπροσωπώ μια από τις μεγαλύτερες ενώσεις της χώρας μας. Καταθέσαμε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακού ποδοσφαίρου που αυτή την στιγμή εκπροσώπησε την χώρα μας στο εξωτερικό δίνοντας το στίγμα μας και καταθέτοντας σήμερα (σ.σ. χθες) στην Γ. Σ. ότι κύριοι αν δεν δούμε το ποδόσφαιρο στην ανάπτυξη του δυστυχώς θα καθόμαστε εδώ μέσα και θα σκοτωνόμαστε. Το κυριότερο απ’ όλα θα σκοτώνονται το επαγγελματικό να πατήσει… το ερασιτεχνικό.
Άκουσα πολλά και ακούω πολλά. Για παράδειγμα άκουσα δεν θέλουμε 30 εκ. ευρώ που δίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άρρωστοι είμαστε; Δεν το κατάλαβα. Το θέμα είναι πώς θα πείσουμε τον επαγγελματικό από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το επισημαίνω δυστυχώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λέει θα πάρω εγώ και θα δώσω λεφτά. Ποιοι αυτοί που δεν κατάφεραν να δώσουν μια χορηγία στην Β’ Εθνική; Δεν βλέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά την πάρτη τους και την τσέπη τους. Τα λεφτά που πάνε σε μανατζέρους, ξένους παίκτες και το ελληνικό ποδόσφαιρο τι; Προτείνω να καταθέσουμε ένα μίνιμουμ ξένων ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό μας έχει πατήσει το μπάσκετ εκεί έχουν ένα μίνιμουμ, εκεί έχουν πέντε Έλληνες. Εδώ δεν το έχω δει…
Κύριε πρόεδρε, οικονομικά άκουσα είπατε 10 χιλιάδες σε όλες τις ενώσεις και μπράβο σας, όμως πρέπει να βάλουμε στόχο ότι κάποιες ενώσεις δεν μπορούν να είναι στην ίδια βάση πρέπει να μπει μια βαθμοποίηση.
Στο κομμάτι της διαιτησίας είμαστε μια μεγάλη ένωση και δέκα χρόνια δεν έχουμε δει έναν διαιτητή στην σουπερ λιγκ. Μας έχουν κόψει 13 διαιτητές και ηλικίες 31 και 33 χρονών παιδιών χωρείς παραπομπές και να μπαίνουν στην σούπερ λιγκ 38 και 37 ετών αυτό δεν είναι αναβαθμίσει κύριοι, με συγχωρείτε πολύ.
Κόφτε την ηλικία κάτω από 30 όπως στην Ισπανία τότε και εγώ μαζί σας και θα το στηρίξω αλλά όχι να βλέπω 38 χρονών να μπαίνει σούπερ λίγκα και να κόβεται από την β’ εθνική 31 χρονών παιδί. Ανάποδα πάει το έργο. Το πλήγμα που δεχτήκαμε ήταν μεγάλο για εμάς, ψάχνουμε να βρούμε διαιτητές. Έχουμε πρωταθλήματα με 110 ομάδες και πρωτάθλημα υποδομών, δεν έχουμε επιτροπή διαιτησίας, αυτός είναι ένας λόγος και περιμένουμε μια απάντηση από τον κύριο Περέιρα διαφορετικά και εμείς θα καταψηφίσουμε το διοικητικό απολογισμό. Το ερασιτεχνικό πεθαίνει μέρα με την μέρα».
***Τελικά ο Περέιρα δεσμεύτηκε να συναντηθεί με τις ενώσεις που έχουν παράπονα και η ΕΠΣ Αχαϊας ψήφισε "ναι" στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.