Σούσουρο στο PRIMAVERA της ΕΠΣ Αχαϊας -Τους πήραν τα μετάλλια από το …λαιμό


www.sportfmpatras.gr
Σκηνές απείρου κάλλους και ελληνικού «ταμπεραμέντου» εκτυλίχθηκαν σε γήπεδα όπου φιλοξενούνταν αγώνες στο πλαίσιο του τουρνουά ποδοσφαίρου «Primavera The Youth Tournament», υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Αχαΐας με αποδέκτες παιδιά 12, 13 και 15 ετών που βρέθηκαν να τους παίρνουν τα μετάλλια από το… λαιμό.
Το τουρνουά, το οποίο στην έναρξη χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τους υπευθύνους της ΕΠΣΑ ως δείγμα λαμπρής διοργάνωσης άξιας ακόμη και για να προταθεί στην ΟΥΕΦΑ, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, έγινε αντί για  αιτία για παιδικά δάκρυα,  επεισοδιακές αποχωρήσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη στοιχειώδη πρόβλεψη των διοργανωτών για τα απαραίτητα.
Οι αγώνες για παιδιά ηλικίας από 9 έως 17 ετών, διεξήχθησαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο Βοηθητικό γήπεδο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, στο στάδιο της Παναχαϊκής, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, στις  Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Θύελλας Πατρών Φ.Αραβαντινός, στο  Αθλητικό Κέντρο Νίκης Προαστίου, στο Δημοτικό Γήπεδο Ζαρουχλείκων,  στο Δημοτικό Γήπεδο Ρίου και στο  Ενωσιακό Γήπεδο Αγυιάς.

ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ
Τα ευτράπελα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κόσμου» συνέβησαν σε πολλά γήπεδα, ωστόσο εμείς θα σας περιγράψουμε τις απίθανες σκηνές που έλαβαν χώρα στο στάδιο της Παναχαϊκής και το γήπεδο της Θύελλας, όπου είχαμε… αυτόπτες μάρτυρες.
Στο μεν στάδιο της Παναχαϊκής, όλα ήταν υπέροχα. Μέχρι τη στιγμή που κλήθηκαν οι πρωταθλητές στις κατηγορίες Κ13 και Κ15 (αντιστοίχως και οι ηλικίες των παιδιών),  στην απονομή για να παραλάβουν τα βραβεία τους.
Οι αθλητές από την Πάτρα βρέθηκαν τότε ενώπιον μιας πολύ ενδιαφέρουσας έκπληξης, καθώς αφού φόρεσαν τα μετάλλια, στη συνέχεια τους τα έβγαλαν από το λαιμό για να τα δώσουν στους φιλοξενούμενους από άλλες περιοχές πρωταθλητές, καθώς οι διοργανωτές δεν είχαν μεριμνήσει για την προμήθεια επαρκούς αριθμού μεταλλίων. Οι μικροί αθλητές, έκπληκτοι, είδαν τα μετάλλια να … ταξιδεύουν σε συναθλητές τους εκτός Πατρών προκειμένου να διασωθεί η τιμή της διοργάνωσης σε στυλ «εσείς είστε δικοί μας, και έτσι γινόμαστε λιγότερο ρεζίλι».

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ
Ανάλογη εικόνα και στο γήπεδο της Θύελλας, όπου είχαμε και παρατράγουδα καθώς ο προπονητής της ομάδας εκνευρίστηκε με αποτέλεσμα να αναχωρήσει με τρόπο …ηχηρό.
Οι μικροί νικητές της ομάδας της Θύελλας, γεννημένοι το 2005 και το 2006, στήθηκαν περήφανοι να παραλάβουν το μετάλλιό τους. Είχαν νικήσει μάλιστα με το εντυπωσιακό σκορ 4-1 μια ομάδα από τον Κορυδαλλό και το περίμεναν με τη λαχτάρα που μπορεί να περιμένει ένα παιδί 12 και 13 ετών την επιβράβευσή του.
Αμ, δε… Οι διοργανωτές είχανε φέρει μετάλλια μόνο για τους εκτός Πατρών. Οι υπόλοιποι, οι ντόπιοι, έπρεπε να βολευτούν μόνο με το αντίστοιχο δίπλωμα συμμετοχής. Αυτό και παρέλαβαν οι της Θύελλας.
Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος μάζεψε τα διπλώματα και αφού τα παρέδωσε στους διοργανωτές, έκανε σήμα στην ομάδα και αναχώρησαν όλοι μαζί σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού πρώτα επικράτησε ένταση και το σχετικό σούσουρο.
«Σε άλλους τα πήρανε από τα λαιμό. Εμείς τουλάχιστον δεν τα φορέσαμε κιόλας» είπε στον «Κόσμο» χαριτολογώντας ένας εκ των παρευρισκομένων οπαδών της ομάδας της Θύελλας, σημειώνοντας ότι αυτό συνέβη στα περισσότερα γήπεδα και ότι είναι αστείο να συμβαίνει καθώς τα μετάλλια έχουν κόστος περίπου 30 λεπτά το κάθε ένα και δεν μπορεί να προκαλούνται τέτοιες καταστάσεις για ένα τόσο ευτελές ποσό.
Η αλήθεια είναι ότι με τούτα και με τ΄άλλα, μαζί με τον αθλητισμό μαθαίνεις στα παιδιά και άλλα χρήσιμα για την πορεία του βίου τους.

Ότι, για παράδειγμα, δίνουμε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι ντόπιοι είναι β΄κατηγορίας.
Ότι σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί, μπορείς να ξεχνάς τα αυτονόητα. Τα μετάλλια για παράδειγμα.
Ότι τα παιδιά χρειάζονται κάτι τέτοια για να …σκληραγωγούνται.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, με κάτι τέτοια στην… ΟΥΕΦΑ δεν πας.

(O Δημήτρης Σαρρής, αναπληρωτης γραμματέας της ΕΠΣΑ, έλεγε επεναειλημμένα από μικροφώνου ότι η διοργάνωση θα προταθεί για βράβευση από την ΟΥΕΦΑ!)
(Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΑ Άγγελος Δανιήλ, που έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση)