Λοχίας αντί ...στρατηγού στην ΚΕΔ και η ζωή συνεχίζεται!

Αδιόρθωτοι! Ο τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής είναι Σουηδός πρώην διεθνής βοηθός, αντί για τον Γερμανό Φάντελ που είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, ο οποίος είχε επιλεγεί αρχικά (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες) και θα έμπαινε πάνω από τον Περέιρα. Όμως, ο Σουηδός, ο οποίος λέγεται Λιφ Λιντμπεργκ θα μπει «κάτω» από τον Περέιρα και για να… χρυσώσουν το χάπι λένε ότι είναι φίλος του Κολίνα, επειδή έμπαινε βοηθός του στους αγώνες που σφύριζε ο Ιταλός και ότι θα ασχολείται με τους βοηθούς! Αυτό κι αν είναι από τα... άγραφα, καθώς το λένε χωρίς να γελάνε!
Το βιογραφικό του κ. Λιφ Λίντμπεργκ: Ως βοηθός διαιτητή, έχει διευθύνει 220 αγώνες του σουηδικού πρωταθλήματος και 77 αγώνες UEFA. Ήταν βοηθός διαιτητή FIFA επί 8 συνεχή χρόνια και «έπαιξε» στον τελικό του Euro2000 μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας στο Ρότερνταμ και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 στην Ιαπωνία μεταξύ Γερμανίας και Βραζιλίας. Έχει εργαστεί σε προγράμματα εκπαίδευσης βοηθών διαιτητών στην Σουηδία και την Τουρκία, ενώ από το 2014 ασκεί τα ίδια καθήκοντα για λογαριασμό και της UEFΑ, στην διοργάνωση του Europa League. Είναι παρατηρητής UEFA από το 2011 και UEFA CORE Assistant Referee Coach από τα 2011 έως και σήμερα.
Επίσης, με επιστολή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Περέιρα γνωστοποίησε ότι νέο μέλος της ΚΕΔ ορίζεται ο Σουηδός κ. Λιφ Λιντμπεργκ, καθώς και την σύνθεση της ΚΕΔ για την περίοδο 2018-2019: Βίτορ Μανουέλ ντε ΜέλοΠερέιρα (πρόεδρος), Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν (αναπληρωτής πρόεδρος), Λιφ Λιντμπεργκ (μέλος). Αυτά τα μέλη αυτά έχουν την ευθύνη ορισμών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα). Την ΚΕΔ συμπληρώνουν ως μέλη οι Δημήτρης Καλύβας, Ιωάννης Τσαχειλίδης και θα έχουν την ευθύνη των ορισμών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Σημειώστε τα εξής: Ολοι οι ορισμοί στις επαγγελματικές κατηγορίες (Superleague, Football League) περνούν στην ευθύνη των τριών ξένων. Την προηγούμενη σεζόν τους παρατηρητές της Λίγκας όριζε ο Γιάννης Τσαχειλίδης, ο οποίος την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα κάνει, μαζί με τον Καλύβα, τους ορισμούς της Γ’ Εθνικής και των πρωταθλημάτων νέων.