Οι μισοί διαιτητές για τον… γκρεμό


-ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ και με αριθμό-ρεκόρ θα είναι το «φάγωμα» ρέφερι, βοηθών και παρατηρητών


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Μεγάλος πανικός επικρατεί στη διαιτητική πιάτσα με αφορμή τα όσα κυκλοφορούν σχετικά με τους πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών ενόψει της σεζόν 2018-19. Στον πανικό συμβάλει και η στάση των Περέιρα, Μαρίν, οι οποίοι δεν ενημερώνουν ούτε για το πότε θα γίνουν τα σεμινάρια, ούτε πότε θα βγουν οι πίνακες, άρα υπάρχει σοβαρή ευθύνη τους. Τουλάχιστον, ας πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, πριν τη ΓΣ της ΕΠΟ και πριν από την έλευση του τρίτου ξένου αρχιδιαιτητή.
Φυσικά, τέτοιο …σκοτάδι δεν έχει υπάρξει στην ελληνική διαιτησία και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που δημιουργούν μια απαράδεκτη κατάσταση. Εννοούμε το σκάνδαλο με τον Κομίνη που μπήκε και βγήκε στους ορισμούς, την απαξίωση των Ελλήνων ρέφερι μετά την επιλογή του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου, όπως επίσης και ότι με αφορμή τον πόλεμο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης μέσω διαφόρων ρεπορτάζ κυκλοφόρησε μέχρι και λίστα ανεπιθύμητων διαιτητών (Μάνταλος, Κομίνης, Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Ποντίκης κτλ.).
Το θερμόμετρο ανεβαίνει επειδή στη διαιτητική πιάτσα έχει κυκλοφορήσει ότι θα φαγωθούν πολλοί ρέφερι, βοηθοί και παρατηρητές, όχι μόνο από την Superleague, αλλά και από τις Football League και Γ’ Εθνική. Για τη μεγάλη κατηγορία κυκλοφορεί ότι θα πάνε σπίτι τους, τουλάχιστον 10 από τους 14 διαιτητές, νέο «αίμα» θα μπει σε βοηθούς και παρατηρητές, όμως για τις δυο υπόλοιπες κατηγορίες λέγεται ότι θα μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός όσων θα στελεχώσουν τους πίνακες.
Σημειώστε, ότι τις προθέσεις για δραστική μείωση στον αριθμό των διαιτητών τις είχαν προαναγγέλλει και στα σεμινάρια του Ιανουαρίου και για αυτό οι ρέφερι ανησυχούν.
-Και στο παρελθόν οι διάφορες ΚΕΔ ήθελαν να μειώσουν τον αριθμό των διαιτητών, όχι μόνο στην Superleague, περισσότερο στις υπόλοιπες κατηγορίες (Football League και Γ’ Εθνική). Όμως, τα σχέδιά τους σκόνταφταν πάνω στις σφοδρές αντιδράσεις των ενώσεων, καθώς δεν θα είχαν ρέφερι να βγάλουν τα πρωταθλήματά τους. Τώρα, οι εποχές έχουν αλλάξει, καθώς η ΚΕΔ δεν ζήτησε ούτε τις προτάσεις τους.
-Σα να μην έφταναν οι πληροφορίες, από τη διαιτητική πιάτσα, για άνευ προηγουμένου «σφαγή» διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών από τους πίνακες όλων των κατηγοριών από τους πίνακες, είναι και απλήρωτοι! Στην Superleague χρωστούν ολόκληρο τον δεύτερο γύρο, ενώ στην Football League όλη τη σεζόν. Το πρόβλημα με το εργόσημο λύνεται από τον Ιανουάριο, όμως δεν μας είπαν ποιανού έτους!