Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας – Επεσαν κατά ένα έτος των διαιτητών, ανέβηκε στα 70 έτη των παρατηρητών – Οριο και για τη… θητεία σε κάθε κατηγορία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ V: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΑΡΘΡΟ 30: Όρια ηλικίας
1. Οι διαιτητές των εθνικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών δύνανται να προάγονται βάσει των παρακάτω ορίων ηλικίας: α. Στην κατηγορία Κ1 έως το τριακοστό όγδοο(38ο ) έτος β. Στην κατηγορία Κ2 έως και το τριακοστό έκτο (36ο) έτος γ. Στην κατηγορία Κ3 έως και το τριακοστό τρίτο(33ο) έτος.
2. Οι βοηθοί διαιτητές, οι οποίοι είναι ηλικίας έως και τριάντα οκτώ (38) ετών, δύναται να προβιβάζονται στην 1η κατηγορία βοηθών διαιτητών (ΚΒΔ1). 27
3. Οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές της κατηγορίας 1 δύναται να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους έως και το τεσσαρακοστό πέμπτο (45ο) έτος της ηλικίας τους.
4. Οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές της κατηγορίας 2 δύναται να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους έως και το τεσσαρακοστό (40ο) έτος της ηλικίας τους.
5. Οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές της κατηγορίας 3 δύναται να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους έως και το τριακοστό όγδοο(38ο) έτος της ηλικίας τους.
6. Οι διαιτητές των κατηγοριών Κ6, Κ5 και Κ4 δύναται να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους έως το όριο ηλικίας που ορίζεται στον Κανονισμό Διαιτησίας κάθε ΕΠΣ.
7. Οι παρατηρητές διαιτησίας δύναται να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους έως και το εβδομηκοστό (70ο ) έτος.
8. Η Επιτροπή Διαιτησίας των ΕΠΣ δύναται να εξουσιοδοτήσει διαιτητές περιφερειακών κατηγοριών να διατηρήσουν τα καθήκοντά τους, σε περιφερειακό επίπεδο, μετά το πέρας του ορίου ηλικίας τους, λαμβανομένου υπόψη ότι οι εν λόγω διαιτητές παραμένουν σε καλή φυσική κατάσταση ούτως ώστε να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους και να είναι σε θέση να επιδείξουν ότι κατέχουν τεχνικά προσόντα.