ΣΟΚ στην ΕΠΣ Μεσσηνίας: Από τους 48 (!) αξιολογημένους διαιτητές επί Σταθόπουλου, στους 4 του… Σπηλιώτη!

www.sportstonoto.gr

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας, λέει ο θυμόσοφος πάντα λαός μας και την περίπτωση του απίστευτου χθεσινού Βατερλό της μεσσηνιακής διαιτησίας , βρίσκει την απόλυτη ίσως εφαρμογή της αυτή η ρήση.
Από τους 48 (!) λοιπόν αξιολογημένους Μεσσήνιους ρέφερι που είχε φτάσει η τοπική ΕΠΣΜ να διαθέτει επί εποχή – παντοκρατορίας του τεράστιου Αριστείδη Σταθόπουλου, φτάσαμε αισίως στους 4 (sic)  της νέας διοίκησης του μαθητή του “Στάλιν” του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, Βασίλη Σπυλιώτη, που έχει μεν το ταλέντο, είναι πολύ νέος και ωραίος, θέλει όμως πολλά ψωμιά ακόμη για να φτάσει τον παλιό, που ήταν φυσικά  (πολύ) αλλιώς.
Την κρίσιμο στιγμή τα… φιλαράκια του – όπως καυχιόνταν τουλάχιστον ο ίδιος –  στην ΕΠΟ, τον άδειασαν όλοι και απόλυτα. Αν τον ήξεραν, ή τον θυμόνταν δηλαδή. Ο Σπήλιώτης που μέχρι προχθές μιλούσε για δύο διαιτητές στην Super League και άλλους τόσους στη  Football League…
και δεν είναι μόνο (δηλαδή) ο Γιώργος Μπλάνας που δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες για τη νέα χρονιά, της Α’ Εθνικής (στον πίνακα των βοηθών διαιτητών της Σούπερ Λίγκα και για τη νέα χρονιά παρέμεινε ο Ηλίας Αλεξέας, ο οποίος είναι και διεθνής, φιλικά πλέον προσκείμενος στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ).
Πέρα από την Σούπερ Λίγκα, η Μεσσηνία όμως δεν έχει ρέφερι ούτε στη δεύτερη κατηγορία ενώ στην τρίτη παρέμεινε ο Γιάννης Κουτσαναστάσης αλλά στους νέους πίνακες δεν βρίσκονται οι Νίκος Τουρλομούσης και ο εξαιρετικός Δημήτρης Γιαννόπουλος (πλήρωσε τις… ταρζανιές του Κωνσταντινέα, ο τελευταίος).
Στους βοηθούς διαιτητές Football League βρίσκονται οι Μεσσήνιοι Κώστας Αδαμόπουλος, Σοφία Αθανασοπούλου (είναι έγκυος και πλέον έχει σταματήσει), Μάριος Καρβούνης και στην γ’ κατηγορία ο Νίκος Γκούμας.
Τουλάχιστον στους παρατηρητές δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την Μεσσηνία, καθώς στην β’ κατηγορία παρέμειναν οι Χρήστος Κότσαρης και Νίκος Χρονόπουλος και στην γ’ κατηγορία ο Ανδρέας Μιχαλακέας.
Παρηγοριά, εδώ, στον άρρωστο…
Το ΣΟΚ πλέον στη μεσσηνιακή διαιτησία είναι τεράστιο και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο όταν (λογικά σε ένα χρόνο) φύγει και ο 42χρονος τότε Ηλίας Αλεξέας. Πίσω τους μάλιστα δεν υπάρχει τίποτα. Πολλοί δε λένε πως σε 20 με 30 (!) χρόνια θα βγει και να μπει ξανά Μεσσήνιος ρέφερι στην Α’ Εθνική.
Πέρα από τον πολύ λίγο ακόμη και παντελώς άπειρο νερό πρόεδρο της ΕΠΣΜ, μεγάλες ευθύνες για την μη ύπαρξη νέων φυτωρίων στην τοπική διαιτησία έχουν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Χρήστος Κότσιαρης, αλλά και ο μέχρι πριν λίγους μήνες πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Οικονομίδης.