Μεγάλο… μπάχαλο με τη Δεοντολογίας – «Βράζουν» στην Superleague


***Η συγκεκριμένη Επιτροπή βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την ανικανότητά της. Δυσαρέσκεια στην Λίγκα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ) -09/05
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η προβληματική τακτική της Επιτροπής Δεοντολογίας θα απασχολήσει το ΔΣ της Superleague που θα συγκληθεί την προσεχή Παρασκευή. Για μια ακόμη φορά απέδειξε όχι μόνο την ανικανότητά της αλλά ταυτόχρονα ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Ο λόγος είναι ότι τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα κάλεσε αρκετές ΠΑΕ, μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, για ανακοινώσεις και δηλώσεις παραγόντων κατά της διαιτησίας.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στους κόλπους της Superleague. Ετσι στο ΔΣ της Παρασκευής θα γίνει συζήτηση για να βρεθεί τρόπος αντίδρασης. Για να αναδειχθεί πόσο τραγελαφικές είναι αυτές οι κλήσεις σε απολογία αξίζει να αναφέρουμε ότι κλήθηκαν ομάδες για ανακοινώσεις που βγήκαν τις πρώτες αγωνιστικές, δηλαδή 8-9 μήνες νωρίτερα.  Χώρια που επειδή οι κλήσεις δεν γινόταν έγκαιρα θεωρούνταν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, καθώς το σωστό είναι να μην φιμώνονται οι ομάδες.
Αναλυτικά όλα τα θέματα του προσεχούς (σ.σ. Παρασκευή, ώρα 14:00) ΔΣ της διοργανώτριας:
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Επικύρωση Βαθμολογίας Πρωταθλήματος (άρθρο 20 παρ.3 ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων).
2. Ορισμός χρόνου έναρξης νέου Πρωταθλήματος 2018 - 2019.
3. Έγκριση τροποποιήσεων των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. προς υποβολή στην Ε.Π.Ο.
4. Ενημέρωση από Οικονομική Υπηρεσία επί θεμάτων αρμοδιότητάς της.
5. Συζήτηση επί των κλήσεων ΠΑΕ - Μελών από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.
6. Ορισμός Υπευθύνου επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων - Εξουσιοδότηση Προέδρου για συμμόρφωση του Συνεταιρισμού με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 περί προσωπικών δεδομένων.
7. Διάφορα.
-Μεγάλα και σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με τις κατόπιν εορτής κλήσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας σε βάρος των ΠΑΕ που εξέδωσαν ανακοινώσεις ή παράγοντές τους έκαναν δηλώσεις για τη διαιτησία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι προϊόν πειθαρχικής δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ενώ ο Γραμμένος δήλωσε ότι έκανε λάθος που εν ασχολήθηκε, όμως δεν προκύπτει ότι ασχολήθηκε μετά την προαναφερόμενη δήλωση που έκανε στις 3 Απριλίου.
-Υπάρχει πιθανότητα να έγινε καταγγελία από τον Περέιρα; Αν ναι, οι υπόλοιποι της ΚΕΔ τι έκαναν; Υπάρχει κάποιο πρακτικό από συνεδρίαση της ΚΕΔ που έλαβε τέτοια απόφαση και στο κάτω κάτω γιατί δεν ανακοινώθηκε; Κρατικό μυστικό ήταν; Θέλουν να επιβάλουν στις ομάδες αφαίρεση βαθμών ενόψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, την στιγμή που η Λίγκα αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ να καταργηθεί η συγκεκριμένη πειθαρχική ποινή.