Βασιλειάδης για τον τελικό Κυπέλλου: Είμαστε σε οριακό σημείο – Επικρέμεται το Grexit – Να δείξουν όλοι ψυχραιμία


www.real.gr
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε από όλους, για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97.8.
O Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και είναι κομβικό το να έχουμε ένα ήρεμο παιχνίδι, χωρίς αντεγκλήσεις, φωτοβολίδες και επεισόδια, υπογραμμίζοντας ότι η δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Εχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, δεν χρειάζεται ο μπαμπούλας της Fifa ή της Uefa για να σοβαρευτούμε», συμπλήρωσε ο ίδιος, λέγοντας ότι «αύριο κρίνονται όλοι».
«Είμαστε σε οριακό σημείο»
«Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Εμείς μπορούμε να αναλάβουμε οποιοδήποτε κόστος. Ελπίζω να έχουν καταλάβει και οι διοικήσεις των ομάδων την σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, καλώντας τους οπαδούς «να προστατέψουν τις ομάδες τους, να επιδείξουν ηρεμία, να μην ανάψουν πυρσούς, να μην υπάρξουν αντεγκλήσεις».
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας
«Δυστυχώς μιλάμε με πολεμικούς όρους όταν έπρεπε να μιλάμε για το ποδόσφαιρο», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει σχέδιο από την αστυνομία για να αποφευχθούν οι σκηνές που είδαμε πέρυσι», αποκαλύπτοντας ότι «υπάρχει μαζική μεταφορά 15.000 φιλάθλων από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα».
Αποκάλυψε ότι ζήτησε ο ίδιος από την αστυνομία να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, με ενδελεχείς ελέγχους και ταυτοπροσωπίες σε πολλές ζώνες γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο, προσθέτοντας: «Με έχει διαβεβαιώσει η αστυνομία ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα».
Μήνυμα στις διοικήσεις
Ο κ. Βασιλειάδης έστειλε σαφές μήνυμα στις διοικήσεις λέγοντας: «Αυτό που ζητώ και απαιτώ είναι να σοβαρευτούν και να έχουν μια απόλυτα μετρημένη στάση και να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους θερμόαιμους. Όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, την Κυριακή το πρωί».
 Ποδοσφαιρικό Grexit
«Η δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλη η Ευρώπη κοιτάζει αύριο το Ολυμπιακό Στάδιο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι την κρισιμότητα των στιγμών. Το πρωτάθλημα κινδυνεύει να μην ξεκινήσει. Ότι συμβεί θα επηρεάσει τις ομάδες την επόμενη χρονιά. Αύριο κρίνονται όλοι. Οι ΠΑΕ αλλά και η Ομοσπονδία», επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Για την διαιτησία
Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή ξένου διαιτητή ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Πήρε μια απόφαση ο κ. Περέιρα. Την στηρίζουμε αλλά ακούμε και την κριτική. Ας αφήσουμε να τελειώσει ο αγώνας και θα δούμε».

Σχόλια