Καμία εξουσία η FIFA στους αθλητικούς δικαστές



Οσο και αν η Σαμούρα και η ΕΠΟ ζητούν αποφάσεις εξπρές, για παράδειγμα «η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ πρέπει να εκδίδει αποφάσεις εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών» και η έφεση μετά από επτά εργάσιμες, δεν έχουν καμία εξουσία απέναντι στους τακτικούς δικαστές της αθλητικής δικαιοσύνης. Δεν τους υπολογίζουν, επειδή η τακτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη (σ.σ. από το Δημοτικό μαθαίνουν όλοι για τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της (πραγματικής) τακτικής δικαιοσύνης). Αρα, θα κρίνουν, όταν είναι έτοιμοι να το κάνουν, λαμβανομένου υπόψη και του φόρτου εργασίας τους στις υποθέσεις της τακτικής δικαιοσύνης. Γνωστά σε όλους αυτά, πλην των αρμοδίων!


«Μετεξεταστέα» η επιτροπή

Αν λάβουμε υπόψη την απαίτηση της Γενικής Γραμματέως της FIFA, Φατμά Σαμούρα ζήτησε αποφάσεις-εξπρές τότε η Πειθαρχική Επιτροπή είναι μετεξεταστέα, καθώς ο τελικός Κυπέλλου έγινε στις 12 Μάϊου και η απόφαση βγήκε στις 24 του μήνα. Και να σκεφτεί κανείς ότι επρόκειτο για απλή υπόθεση, καθώς οι εκθέσεις των παρατηρητών και της αστυνομίας κατέβασαν τον δείκτη δυσκολίας. Παράλληλα, οι απολογίες των ομάδων δεν διήρκησαν ούτε πέντε λεπτά.  Επίσης, σημειώνουμε ότι η υπόθεση εκδικάστηκε, με τις απολογίες εξπρές, στις 18 Μαϊου, συνεπώς η απόφαση βγήκε μια εβδομάδα μετά. Σημειώνουμε ότι η αργοπορία στην έκδοση των δικαστικών υποθέσεων είχε επισημανθεί και στην επιστολή του Χούμπελ για Grexit.

Συμπέρασμα

Δεν είναι κακό η κυρία Σαμούρα να σκέφτεται τι γράφει. Ειδικά αυτό, το να παρεμβαίνει η Επιτροπή Δεοντολογίας στις δυσφημιστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι ελληνικές έμπνευσης. Αν έβλεπε, όμως τις διαιτησίες, μπορεί να συμφωνούσε ότι και λίγες ανακοινώσεις βγήκαν. Ούτε γνωρίζει πως όλες οι ομάδες «έβγαλαν» παράπονα.