Αίσχος! Βγάζουν «τυφλή» και τη FIFA


***Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε τρεις δικούς της παρατηρητές στο ΟΑΚΑ και θα γελάνε με την έκθεση των Κάρτσακλα, Φωτεινού και Ντάσιου


«Φύλλο και φτερό» έγινε ο τελικός Κυπέλλου του ΟΑΚΑ από την FIFA. Οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσαν μεγάλη σημασία, όχι στα αγωνιστικό μέρος αλλά στη συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, εκτός γηπέδου, όμως κυρίως στις κερκίδες. Για αυτό και έστειλαν τους τρεις παρατηρητές, συγκεκριμένα τους κ.κ. Βέλα, Ντερβισάι και Βασάλο, για να δουν το παιχνίδι, όχι για να τους μεταφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο, αφού το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν αν θα γίνουν επεισόδια, όπως προέκυπτε για την αποστολή τους και από ένα σωρό δημοσιεύματα πριν το παιχνίδι.
Αν οι Βέλα, Ντερβισάι και Βασάλο δουν την έκθεση παρωδία των Κάρτσακλα (ΕΠΣ Πρέβεζας), Φωτεινού (ΕΠΣ Κυκλάδων) και Ντάσιου (ΕΠΣ Αχαϊας) αναμένεται να βάλουν τα γέλια, αφού οι τρεις εκπρόσωποι της… εξυγίανσης δεν γράφουν το παραμικρό για τα επεισόδια, τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Μια έκθεση-παρωδία, αν και η FIFA, μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης διεμήνυσε ότι θέλει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί (που προβλέπουν αφαίρεση τριών βαθμών για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενόψει της επόμενης σεζόν) και να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «καυτά βίντεο» με τα επεισόδια, όχι μόνο από τις ιστοσελίδες αλλά και από αυτά που τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα οι τρεις ξένοι παρατηρητές (Βέλα, Ντερβισάι, Βασάλο) βρίσκονται στα χέρια υψηλόβαθμων αξιωματούχων της FIFA, καθώς στις 10/06 το Κογκρέσο θα ασχοληθεί με το «ελληνικό πρόβλημα». Αυτό δεν είναι κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τώρα μας λένε ότι το Grexit αποφεύγεται αλλά από την αρχή δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος, είναι κακό για την ΕΠΟ, που παρεμπιπτόντως δεν κατάλαβε ποτέ ότι ήταν διοργανώτρια, αλλά και για δυο τις ομάδες, δηλαδή την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.
Οσον αφορά στην ΕΠΟ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους εκπρόσωπους της FIFA έχουν καταγραφεί και παραλείψεις της Ομοσπονδίας, διότι για τη… ζούγκλα στο Ολυμπιακό Στάδιο, σύμφωνα με την FIFA δεν φταίει αποκλειστικά η αστυνομία, αφού για την Παγκόσμια Ομοσπονδία πρώτη υπεύθυνη είναι η διοργανώτρια για παραλείψεις της και παράλληλα οι ομάδες επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά των οπαδών τους.
Να μην ξεχνάμε πως ήδη κρίθηκε ότι οι Κάρτσακλας, Φωτεινός και Ντάσιος έγραψαν άλλα αντί άλλων στην έκθεσή τους για τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2, καθώς πληροφορίες, που δεν διαψεύστηκαν, αναφέρουν ότι κλήθηκαν για εξηγήσεις από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Επίσης, οι πλημμέλειες και οι παραλείψεις για τον τελικό του Κυπέλλου, που οδήγησαν σε… σόου βίας, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση. Πιο συγκεκριμένα η εισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου διερευνά τρία αδικήματα για τα μέτρα τάξης, την ΕΠΟ και την ιδιωτική ασφάλεια του ΟΑΚΑ.