Η ΕΠΟ εκτίθεται και για τα επεισόδια στην Αμαλιάδα


Αποκλειστικό: Η Αστυνομία ήθελε αλλαγή ημέρας στο Αστέρας Αμαλιάδας-Ηρόδοτος, αλλά η ΕΠΟ αρνήθηκε
www.prismasport.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες του prismasport.gr, η αστυνομική διεύθυνση Αμαλιάδας είχε ζητήσει από την ΕΠΟ αλλαγή ημερομηνίας στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ηρόδοτο (σ.σ. για τα μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής) γιατί την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση του Κόροιβου με τα Τρίκαλα για το πρωτάθλημα της Basket League.
Η Αστυνομία είχε ξεκαθαρίσει στην ΕΠΟ πως πρόκειται για δύο αγώνες υψηλής επικινδυνότητας και πως θα πρέπει να διεξαχθούν διαφορετικές ημέρες για να μην υπάρξουν παρατράγουδα.
Η Ομοσπονδία, όμως, "έκλεισε τα αυτιά της" και δεν άλλαξε ημέρα στον αγώνα για τα πλέι οφ της Γ' Εθνικής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκή αστυνόμευση στον ποδοσφαιρικό αγώνα και να γίνουν τα παρατράγουδα με τον ξυλοδαρμό παικτών και του προπονητή του Ηρόδοτου.


Αυτά αναφέρει το φύλλο αγώνα από την Αμαλιάδα

Όπως αναφέρει το φύλλο αγώνο του παιχνιδιού ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Αστέρα Αμαλιάδας, ο διαιτητής κάνει γνωστό ότι είδα τα όσα συνέβησαν και διέκοψε τον αγώνα αφού χτυπήθηκε ο προπονητής του Ηροδότου και αστυνομικός του αγώνα.

Αναλυτικά, το κειμενο:
Όπως αναφέρει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα » Είδα οτι ο προπονητής του Ηροδότου δέχτηκε χτύπημα από συγκεκριμένο άτομο γι αυτό διέκοψα τον αγώνα. Διέκοψα τον αγώνα για να προστατέψω τη σωματική μου ακεραιότητα, ενώ, είδα ο ίδιος ότι χτυπήθηκε αστυνομικός με το ίδιο πρόσωπο να χτυπάει και ποδοσφαιριστή του Ηροδοτου, σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αστυνομικός».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα της Αμαλιάδας: Σύλληψη για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας και το βράδυ στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36 και 44 ετών, διότι κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των ομάδων Αστέρας Αμαλιάδας – Ηρόδοτος Κρήτης, ο μεν 36χρονος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και με τα άκρα του τραυμάτισε δύο παίκτες και έναν αστυνομικό, ενώ ο δε 44χρονος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που τραυμάτισαν έναν παράγοντα και τρεις παίκτες.
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.