Τετέλεσται

Καμία πρακτική αξία δεν έχει η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. που με ψήφους 3-2 «και με εντολή της FIFA τροποποίησε», δύο μέρες πριν τη λήξη των διοργανώσεων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τον Κανονισμό Διαιτησίας για να καλύψει τη συγκλονιστική απάτη του ορισμού ξένων διαιτητών στον Τελικό Κυπέλλου, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη του Κανονισμού.
Πρόκειται για μια τροποποίηση – απάτη, στην οποία καμία FIFA δεν δικαιούται (και δεν το έπραξε ασφαλώς) να προστρέξει για να δικαιολογήσει την τεράστια γκάφα της διοίκησης της Ε.Π.Ο.
Καμία FIFA δεν δικαιούται (και δεν το έπραξε ασφαλώς) να καταργήσει, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, ισχύοντα κανονισμό και να επιβάλλει μια, περίεργη, τουλάχιστον, θέληση της να ακυρώσει όλους τους εγχώριους διαιτητές, διεθνείς και μη, για χάρη ενός αγώνα. Καμία FIFA δεν είναι τόσο ηλίθια, ώστε να κατηγορείται πλέον ευθέως για καταστρατήγηση ισχυόντων κανονισμών επειδή έτσι βολεύει μια περιστασιακή πλειοψηφία στην Ε.Π.Ο.
Η απόφαση επιλογής ξένων διαιτητών ( ή το ορθότερο ενός μίγματος ξένων και ντόπιων) είναι ανήκουστη και δεν δικαιολογείται κανονιστικά ούτε με …παρερμηνεία του Κανονισμού Διαιτησίας. Καταργεί μια πάγια πολιτική της Ε.Π.Ο. τα τελευταία πενήντα χρόνια. Την καθιστά άκυρη. Την εξαφανίζει.
Καμία FIFA δεν θα συνεργούσε σε ένα τέτοιας έκτασης εξάμβλωμα που πλήττει βαρύτατα την αξιοπιστία διοργανώσεων και προσώπων.
Η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων είναι έωλη και βαθύτατα αντικαταστατική. Στην ουσία πρόκειται για την κατάργηση της διοίκησης από την ώρα που αυτή προχωράει σε ακραία αντι-καταστατική ενέργεια.
Ούτε, καν, ως «αυθεντική ερμηνεία του κανονισμού» δεν μπορεί να γίνει δεκτή μια τέτοια απόφαση, καθώς κανένας κανονισμός δεν περιέχει σχετική πρόβλεψη, ώστε να ζητηθεί η αυθεντική ερμηνεία του από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., όπως η τελευταία δικαιούται να πράξει.
Η απόφαση της Ε.Ε.Θ. καταργεί την ίδια την Ε.Π.Ο. και καταστρέφει το έσχατο ίχνος σοβαρότητας και αξιοπιστίας που απέμεινε έστω και αυτούς τους ιστορικούς σφουγγοκωλάριους…
Πλέον, τετέλεσται για αυτό που κάποτε αποκαλούνταν ελληνικό ποδόσφαιρο, ως μέλος της FIFA.  Μένει πια μόνο η επίσημη κατάργηση του και η ανάθεση της διοίκησης του στο κράτος.
Τέτοιες αποφάσεις μόνο μια πολιτική χούντα μπορεί να πάρει, επικαλούμενη μάλιστα τη νομιμότητα…