Οι καταστροφείς έχουν όνομα


***Κοινός παρονομαστής οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, ειδικά από τους Κοντονή,, Βασιλειάδη όμως η FIFA κάνει πως δεν βλέπει
***Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου στο ποδόσφαιρο, άρα θα συνεχιστούν τα ίδια


Η Κυβέρνηση κάθε άλλο παρά περήφανη πρέπει να είναι για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τον ορισμό ξένου διαιτητή στον τελικό. Τα χάλια, ακόμη και οι πρώην σύμμαχοι (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν ο ένας τον άλλο και οι Θεσσαλονικείς  να τα βάζουν ακόμη και με την Κυβέρνηση που, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ ήταν ο 13ος παίκτης τους (12ος ήταν η διαιτησία) στην προσπάθεια να πάρουν το πρωτάθλημα. Επίσης, όλοι μαζί στράφηκαν εναντίον του Ολυμπιακού, κάτι που πλέον γνωρίζουν όχι μόνο η διοίκησή του (αλλά το χειρότερο για αυτούς) και οι φίλαθλοί του.
Η άλωση του ποδοσφαίρου ξεκίνησε με Υφυπουργό Αθλητισμού τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος υιοθέτησε την άθλια προπαγάνδα, ρίχνοντας και νερό στο μύλο της, κατάργησε μέχρι και το αυτοδιοίκητο μπροστά στα μάτια της FIFA, με συνέπεια την παράδοση του αθλήματος σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και κατ’ επέκταση σε συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Η ίδια και χειρότερη πολιτική ακολουθήθηκε και από τον διάδοχό του, τον σημερινό Υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη που επίσης εξελίχθηκε και σε κορυφαίο αντι-Ολυμπιακό.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το VAR θα βοηθήσει στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είναι τουλάχιστον… κωμικό να μιλάει η τωρινή Κυβέρνηση περί αξιπιοστίας, όταν η πολιτική της «πρόδωσε» το αντίθετο. Όμως, το χειρότερο όλων είναι ότι η FIFA κάνει πως δεν βλέπει. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία «αποθέωσε», με την έγκρισή των αποφάσεων που ελήφθησαν (για την διοικούσα, την ΚΕΔ και όλα τα αίσχη που ακολούθησαν). Το χειρότερο είναι ότι εξακολουθεί να στρουθοκαμηλίζει, παρότι ήπιε το ποτήρι τις διεθνούς ξεφτίλας.
Το ανεξήγητο, εως απίθανο, είναι ότι, ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρόθυρα Grexit, η FIFA δεν εγείρει θέμα αυτοδιοίκητου. Και όχι μόνο αυτό, καθώς εξακολουθεί να συνομιλεί με τον αντι-Ολυμπιακό, Βασιλειάδη.