Περέιρα: Τι έλεγε για τους Ελληνες διαιτητές και τις πιέσεις προς αυτούς

Αν θυμηθεί ο Περέιρα τι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, δεν θα κοκκινίσει απλά από ντροπή, αλλά θα ψάξει το πρώτο αεροπλάνο για την Πορτογαλία, όπου για πληροφοριακούς λόγους τονίζουμε ότι η Μπενφίκα έχασε το πρωτάθλημα. Με όσα είπε, στις αρχές της θητείας του, ο Πορτογάλος επικεφαλής, πάντα σε συνδυασμό με τον ορισμό του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2, όλοι οι Ελληνες διαιτητές «βγαίνουν» ακατάλληλοι και με τη… βούλα.
«Εχετε σκεφτεί να προτείνετε ξένους διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα» ρωτήθηκε ο Περέιρα και διαβάστε την απολαυστική απάντησή του, για την οποία δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια, αφού ο Πορτογάλος εκτέθηκε με τον ορισμό του Μπορμπαλάν:
«Μια τέτοια απόφαση εκ μέρους μου θα ήταν σαν να έστελνα σε όλους τους διαιτητές μήνυμα ότι τους θεωρώ ακατάλληλους. Συνεπώς, αν πίστευα κάτι τέτοιο, δεν θα αναλάμβανα τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι Έλληνες διαιτητές θα είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις και προκλήσεις όλων των αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων».
Εξίσου μεγάλο γέλιο, πάντα σε συνδυασμό με τον ορισμό Μπορμπαλάν, βγαίνει και από την απάντηση στην ερώτηση «έχετε διαπιστώσει αν οι Ελληνες διαιτητές επηρεάζονται από τις μεγάλες ομάδες;». Ο Περέιρα δήλωσε τα εξής: «Δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως κανένας διαιτητής δεν επηρεάζεται και δεν θα επηρεάζεται ούτε στο μέλλον από οποιαδήποτε ομάδα. Ταυτόχρονα είναι και δική μας ευθύνη να προετοιμάζουμε τους διαιτητές να μην υποκύπτουν ή επηρεάζονται σε πιθανές τέτοιες πιέσεις. Και εννοείται ότι και η Κεντρική Επιτροπής Διαιτησίας πρέπει και θα είναι ανεξάρτητη και αμερόληπτη».
Τότε σε άλλη χώρα η ΑΕΚ θα ήθελε τον Παπαπέτρου και ο ΠΑΟΚ τον Σιδηρόπουλο. Σε άλλη χώρα θα έβαλαν τον Κομίνη και μετά θα τον έβγαλαν. Σε άλλη χώρα θα έβαλαν τον Μπορμπαλάν να σφυρίξει τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.
Πλέον ο Περέιρα έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να πείσει. Αλλωστε, τα γραπτά μένουν.
Γελάστε, ελεύθερα.